alterNET ontwikkelt CNV website IkGaWerken.nl in TYPO3 CMS

alterNET ontwikkelt CNV website IkGaWerken.nl in TYPO3 CMS van alterNET Internet BV TYPO3 CMS

Door: alterNET Internet BV TYPO3 CMS  12-05-2009
Trefwoorden: Certified, Typo3, Alternet

Arbeidsmarktcommunicatie site gericht op afgestudeerde MBO-er ontwikkelt in TYPO3 CMS

Dordrecht, 11 mei 2009.  Vandaag is de CNV website www.ikgawerken.nl gelanceerd. Een website ontwikkelt in het open source CMS TYPO3 door alterNET Internet. Met de website richt het CNV zich op de (bijna) afgestudeerde MBO-er. Door het bieden van informatie en testjes kan de MBO-er erachter komen wat hij kan, wat hij wil en vooral hoe hij zich het beste voorbereidt op de toekomstige arbeidsmarkt.

Dankzij open source software kort ontwikkeltraject nodig

De site is ontwikkeld in het open source CMS TYPO3. Een enterprise content management systeem dat bij meerdere websites van het CNV in gebruik is. Dankzij de gestructureerde aanpak die alterNET hanteert en de keuze voor standaardcomponenten was de doorlooptijd kort. "Met dit project toon je aan wat de kracht is van standaard functionaliteit waarin het TYPO3 CMS zo sterk is. Hierdoor konden wij een resultaat opleveren in drie weken tijd; ook voor ons een record", aldus directeur Ric van Westhreenen. "Dit onderstreept onze sterke positie als TYPO3 Certified Integrator."

De site bevat een groot aantal functionaliteit. Denk daarbij aan een forum, verschillende testen waaronder een ARBO test, een assertiviteitstest en een enneagram. Ook is er veel informatie te vinden over hoe je als net afgestudeerde je voorbereidt op de arbeidsmarkt, hoe je het beste je CV kunt inrichten, maar ook hoe je jezelf moet voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

De website is te vinden op www.ikgawerken.nl.

Over TYPO3

TYPO3 is een opensource content management systeem. Software waarmee eenvoudige tot geavanceerde websites beheerd kunnen worden. Het TYPO3 softwarepakket is in Nederland onder meer in gebruik bij de VARA, TROS, IHC Merwede en de CNV. Daarnaast wordt TYPO3 door de nationale overheid en gemeentelijke organisaties ingezet.

Over alterNET

alterNET is marktleider in Nederland en een van de 20 grootste gespecialiseerde TYPO3 van Europa voor de implementatie van het TYPO3 content management systeem. De fullservice dienstverlener werkt ondermeer voor de VARA, TROS, Erasmus Universiteit, TU Delft, het Planbureau voor de Leefomgeving, het Verbond van Verzekeraars, en IHC Merwede.

alterNET is aangesloten bij de Zwitserse TYPO3 Association en is TYPO3 Certified Integrator. Naast alterNET zijn er ongeveer 300 bedrijven actief die dit pakket implementeren in Nederland.

Trefwoorden: Alternet, Certified, Typo3

Contact alterNET Internet BV TYPO3 CMS

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share