alterNET ontwikkelt website TROS Opgelicht?!

alterNET ontwikkelt website TROS Opgelicht?! van alterNET Internet BV TYPO3 CMS

Door: alterNET Internet BV TYPO3 CMS  28-05-2008
Trefwoorden: Website, Marketing, Webdesign

Opensource CMS TYPO3 vormt de basis van interactieve website


Dordrecht, 28 mei 2008. Internet dienstverlener alterNET ontwikkelde de afgelopen maanden de geheel vernieuwde website voor het TV-programma TROS Opgelicht?! De bestaande website van de TROS sloot niet meer aan bij de uitstraling die de publieke omroep op internet heeft. De website is geheel ontwikkeld in het opensource softwarepakket TYPO3, en is te vinden via www.opgelicht.nl.


Unieke vorm van samenwerking dankzij opensource oplossing

Bij aanvang van het traject is gekozen voor een samenwerkingsvorm waarbij alterNET samen met de TROS gekeken heeft welke functionaliteit op de website al ontwikkeld was. De TROS heeft zelf een ontwikkelteam waardoor deze samenwerking ook mogelijk werd. Verschillende functionaliteit bleek al ingezet op sites als TROS Radar. Door het hergebruik van deze functionaliteit kon enerzijds de ontwikkeltijd worden bekort, anderzijds kon er sterk bespaard worden op de ontwikkelkosten. Dit toont daarmee ook de kracht aan van de inzet van het opensource content management systeem TYPO3; alle ontwikkelaars betrokken bij dit project kunnen gemakkelijk de software uitbreiden.


De website: een interactieve ondersteuning van het TV-Programma

De website zelf bevat een groot aantal interactieve elementen. Zo kan via de website gediscussieerd worden over oplichtingspraktijken. Ook is er een archief van uitzendingen beschikbaar die online afgespeeld kunnen worden. Uiteraard ontbreken de dossiers van verschillende oplichtingspraktijken niet.


Over TYPO3

Het TYPO3 softwarepakket is in Nederland onder meer in gebruik bij de VARA, TROS en Llink. Daarnaast wordt het door de nationale overheid maar ook gemeentelijke organisaties ingezet. Ook bij commerciële organisaties wordt TYPO3 succesvol ingezet. Zo is het internationale bedrijf IHC een van de grote gebruikers van TYPO3.

TYPO3 is een opensource content management systeem. Software waarmee eenvoudige tot geavanceerde websites beheerd kunnen worden.


Over alterNET

AlterNET is marktleider in Nederland voor de implementatie van het TYPO3 content management systeem. De fullservice dienstverlener werkte ondermeer voor de VARA, TROS, Erasmus Universiteit, TU Delft, het Ruimtelijk Planbureau, het Verbond van Verzekeraars, en IHC. Naast alterNET zijn er ongeveer 150 bedrijven actief die dit pakket implementeren.

Trefwoorden: Alternet, Content Management, Marketing, Open Source, Opensource, Publieke Omroep, Televisie, Typo3, Webdesign, Website

Contact alterNET Internet BV TYPO3 CMS

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share