Gemeente Goirle live met vernieuwde website

Gemeente Goirle live met vernieuwde website van alterNET Internet BV TYPO3 CMS

Door: alterNET Internet BV TYPO3 CMS  23-02-2009
Trefwoorden: Webdesign, Content Management, Open Source

Migratie van Lotus Domino naar TYPO3 CMS binnen 6 weken gerealiseerd

Dordrecht, 23 februari 2009. Op 1 februari is de vernieuwde website van Gemeente Goirle online gegaan. De Dordrechtse dienstverlener alterNET realiseerde de migratie binnen 6 weken. Voor de website is gebruik gemaakt van het opensource CMS TYPO3. Een systeem dat bij een groot aantal gemeentes al een groot draagvlak kent.

Ultrakort migratietraject van slechts 6 weken
Als een van de belangrijkste eisen lag de krappe deadline van 1 februari. In het korte tijdsbestek dat er lag diende een geheel vernieuwde vormgeving te komen, een totale content migratie, trainingen en het inrichten van de hosting. “Alles in dit project verliep zoals het hoort. Ondanks het feit dat de hardware wat langer op zich liet wachten dan verwacht, en het fijnslijpen van content na de deadline moest plaatsvinden, zijn wij en de opdrachtgever zeer tevreden over het eindresultaat”, aldus Ric van Westhreenen (directeur alterNET).

TYPO3 uitstekende basis om door te groeien
De komende maanden zal de website van gemeente Goirle verder worden uitgebreid. Dat is een van de sterke kanten van TYPO3, de modulaire opbouw en binnen Nederland het grote draagvlak onder gemeentes die zich als zodanig verenigd hebben in de vereniging TYPO3Gem.

Over TYPO3
Het TYPO3 softwarepakket is in Nederland onder meer in gebruik bij de VARA, TROS, IHC Merwede en de CNV. Daarnaast wordt TYPO3 door de nationale overheid en gemeentelijke organisaties ingezet. TYPO3 is een opensource content management systeem. Software waarmee eenvoudige tot geavanceerde websites beheerd kunnen worden.

Over alterNET
alterNET Internet is marktleider in Nederland voor de implementatie van het TYPO3 content management systeem. De fullservice dienstverlener werkt ondermeer voor de VARA, TROS, Erasmus Universiteit, TU Delft, het Planbureau voor de Leefomgeving, het Verbond van Verzekeraars, en IHC. Naast alterNET zijn er ongeveer 300 bedrijven actief die dit pakket implementeren.

Trefwoorden: Content Management, Open Source, Opensource, Typo3, Webdesign

Contact alterNET Internet BV TYPO3 CMS

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share