Veiligheid opensource CMS TYPO3 zeer groot volgens onderzoek

Veiligheid opensource CMS TYPO3 zeer groot volgens onderzoek van alterNET Internet BV TYPO3 CMS

Door: alterNET Internet BV TYPO3 CMS  04-06-2009
Trefwoorden: Open Source, Typo3, Opensource

Veiligheid opensource CMS TYPO3 zeer groot

Industriestandaard Common Vulnerability Scoring System plaatst CMS ver boven concurrentie

Dordrecht, 3 juni 2009.  Het resultaat van een verkennend onderzoek naar de veiligheid onder opensource content management systemen toont aan dat de Europees marktleider TYPO3 hoog scoort als het op veiligheid aankomt.

Bij de selectie van opensource content management systemen komen we al snel in aanraking met systemen als TYPO3, Drupal, eZ Publish en Joomla. TYPO3 wordt vaak geroemd als het meest superieure systeem. Meestal is dat gebaseerd op de beschikbare functionaliteit, maar uit een recent onderzoek uitgevoerd door alterNET blijkt dat ook qua veiligheid TYPO3 de betere keuze is. Het resultaat van het onderzoek, waarbij gebruik gemaakt is van kwantitatieve data als ook kwalitatieve data is na te lezen op: http://www.alternet.nl/Veiligheid_TYPO3_beter_dan_and.533.0.html.

Over TYPO3

TYPO3 is een opensource content management systeem. Software waarmee eenvoudige tot geavanceerde websites beheerd kunnen worden. Het TYPO3 softwarepakket is in Nederland onder meer in gebruik bij de VARA, TROS, IHC Merwede en de CNV. Daarnaast wordt TYPO3 door de nationale overheid en gemeentelijke organisaties ingezet.

Over alterNET

alterNET is marktleider in Nederland en een van de 20 grootste gespecialiseerde TYPO3 van Europa voor de implementatie van het TYPO3 content management systeem. De fullservice dienstverlener werkt ondermeer voor de VARA, TROS, Erasmus Universiteit, TU Delft, het Planbureau voor de Leefomgeving, het Verbond van Verzekeraars, en IHC Merwede.

alterNET is aangesloten bij de Zwitserse TYPO3 Association en is TYPO3 Certified Integrator. Naast alterNET zijn er ongeveer 300 bedrijven actief die dit pakket implementeren in Nederland.


Trefwoorden: Alternet, Cvss, Open Source, Opensource, Typo3,

Contact alterNET Internet BV TYPO3 CMS

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share