Telescon Hi-Cam gaan de lucht in!

Telescon Hi-Cam gaan de lucht in! van Fotovanuwhuis.nl

Door: Fotovanuwhuis.nl  21-02-2007
Trefwoorden: Fotograaf, Uniek, Bedrijfspresentatie

Nieuws
DE HILLEGOMMER (S)
Huub en Ruud van ‘t Pad Bosch fotograferen op eenzame hoogte
HILLEGOM - Hillegom is een nieuw bedrijf rijker Telescon Hi-Cam. Dit bedrijf is, gespecialiseerd in hoogte- fotografie vanaf de grond. Het bedrijf is in handen van Huub (21) en Ruud (51) van ‘t Pad Bosch. Vader en zoon hebben de handen ineen gestoken om dit te realiseren. Ze werken vanuit een kantoor in de woning aan de Singel 1, waar Ruud van ‘t Pad Bosch woonachtig is, maar het ziet er wel naar uit dat dit in de toekomst gaat veranderen. Er zijn namelijk plannen om een bedrijfspandje te gaan zoeken als het allemaal gaat lopen. De eerste opdrachten zijn al binnen en voor de woning prijkt een bedrijfsauto met naam en logo.

Huub is een jonge ondernemer, die ruim vijf jaar werkzaam is geweest bij diverse bedrijven in Hillegom. waaronder Intersport, Expert en Foto de Geus. Met name in het laatste bedrijf werd zijn interesse voor fotografie nog groter en ging hij zich breder oriënteren. Op het moment volgt hij een opleiding fotografie aan de Fotovakschool in Rotterdam en deze opleiding heeft hij bijna afgerond.

Voor zijn werk was Huub in Duitsland en ontdekte de apparatuur, die hoogtefotografie mogelijk maakt. Dit is echt een enorm apparaat, het is een soort raket, een statief van 15 meter lang, waarmee je de camera boven een woning of bedrijfspand kunt krijgen en hierdoor prachtige hoogtefoto’s kunt maken. Doormiddel van een grondbesturingsunit kan de camera gestuurd worden in alle richtingen, inclusief panorama. Ik was meteen onder de indruk en legde contact met de bouwer van dit statief en de unieke fotoapparatuur. Ik nam de informatie mee naar huis.” Vader Ruud was al net zo enthousiast als zijn zoon. Hij is nu al 17 jaar werkzaam als manager bij een grote Amerikaanse firma in optische en oogheelkundige producten en heeft als grote hobby fotografie. Ik was meteen enthousiast en maakte samen met Huub plannen om hoogtefotografie in deze regio toe te gaan passen. Via het Duitse bedrijf kwamen we in contact met een Nederlander die de apparatuur in Nederland invoert en ruim twee jaar geleden besloot een netwerk van fotografen op te zetten. Dit netwerk heet Hi-Cam en telt op het moment 10 leden, verspreid over Nederland, die hun expertisen met elkaar delen.

Dit geeft een mooie landelijke dekking en dat sprak ons enorm aan. We zijn gaan brainstormen over de mogelijke toepassingen en kwamen tot de conclusie dat er een boterham te verdienen viel. Zo zijn we een van die leden geworden.”

Veel mogelijkheden!

Telescon werd een feit, een bedrijfsnaam waar over is gedacht. Teles komt van telescoop en Con van contacten leggen. Daaruit is de naam geboren. Je maakt contact door middel van beeld. Toepasselijker kan eigenlijk niet.’ De apparatuur is inmiddels in hun bezit en Huub is al druk met fotograferen begonnen. Volgens de jonge ondernemer zijn er vele mogelijkheden voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen met hoogtefotografie. Met de werkzaamheden, of bij de oplevering van een project.

In hoogte- foto’s kunnen gebouwen worden ingetekend en het projectverloop in kaart gebracht Analyse van de staat van onderhoud van gebouwen met behulp van hoogtefotografie werkt goed. Je hebt geen steiger en vergunning nodig en binnen een kwartier heb je informatie omtrent de staat van onderhoud, bijvoorbeeld kwaliteit van de loodflappen, kozijnen, dakveren, goten en de staat van beton en voegwerk.’ Volgens de kersverse ondernemers spaart dit tijd en geld en kan de bouwer een goede calculatie maken. “Van een onderhoudsbedrijf kregen we de opdracht inspectie te doen van een aantal panden in Amsterdam waar onderhoud moest plaatsvinden. Het werkte perfect. Het mooie van dit statief is, dat we dit op moeilijk begaanbare plekken kunnen opzetten, buiten maar ook binnen in bijvoorbeeld een kerk.


Bij hoogtefotografie vanaf de grond plaats je een object, bijvoorbeeld een huis, gebouw, grond of boot in het perspectief van zijn omgeving. Dit geeft veel meer overzicht aan bijvoorbeeld huizenkopers, vastgoedbeheerders, verzekeraars, gemeenten en bijvoorbeeld evenementenorganisaties. Maar een particulier die een eigen huis heeft kan deze ook op een speciale manier laten zien. Het kan zelfs afgedrukt worden op canvas, leuk om cadeau te geven, bijvoorbeeld met een jubileum, maar ook met vader- en moederdag.’

Volgens de heren betekent hoogtefotografie voor aannemers en architecten een mooie toepassing om bij voorinventarisatie van Percelen en panden die met een gewone camera niet te fotograferen zijn kunnen wij met deze camera wel op de gevoelige plaat vastleggen.’ Momenteel werkt Huub voor 100% in het bedrijf, Ruud niet. Hij gaat per 1 maart minder werken in zijn huidige baan. Die tijd gaat hij in Telescon stoppen als ondersteuning van Huub, zowel administratief, acquisitie als in het veld. We hebben er zin in en alle vertrouwen ook. Een beeld vertelt je immers meer dan 1000 woorden. Telescon heeft een website: www.telescon.com, waar men alle informatie over het bedrijf kan vinden!

Trefwoorden: Bedrijfsfoto, Bedrijfspresentatie, Detailfoto, Evenementenfoto, Foto Van Uw Bedrijf, Foto Van Uw Huis, Fotograaf, Hi-cam, Hoogtefoto, Hoogtefotograaf, Hoogtefotografie, Huizenfotograaf, Internetfoto, Mooie Foto, Overzichtsfoto, Packshot, Productfoto, Telescon, Telescon.com, Uniek,