RealData en Elsevier samen op de NOT 2007

RealData en Elsevier samen op de NOT 2007 van Realdata Systems

Door: Realdata Systems  03-01-2007

Het onderwijs wil de kwaliteit verbeteren met ICT. Om de interactie tussen leraar en leerling te ondersteunen en verder te optimaliseren, heeft ICT en onderwijs de handen ineen geslagen met een gezamenlijke stand van RealData Systems uit Hillegom en Elsevier Gezondheidszorg op de NOT 2007 in Utrecht, de vakbeurs voor het onderwijs die gehouden wordt van 23 tot en met 27 januari 2007.

Technische ontwikkelingen gaan snel. Zo zal op de NOT 2007 een noviteit gedemonstreerd worden, die niet alleen een antwoord is op de toenemende schrijfproblematiek op scholen in het algemeen en dyslexie en moeilijk schrijvende kinderen in het bijzonder, maar ook op het maken van aantekeningen door leerlingen tijdens colleges en het vastleggen van gespreksnotities met ouders door docenten. Bill Gates, directeur van de Amerikaanse softwaregigant Microsoft voorspelde al de comeback voor de pen, zij het zonder inkt, omdat het gebruik van de digitale pen softwarematig een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Marcel Goulmy, directeur van RealData Systems: “Ons automatiseringsbedrijf demonstreert twee zeer innovatieve producten: de Mobile NoteTaker (MNT) en de Presenter. De MNT is de eerste draagbare handschrift vastlegger ter wereld. Met een digitale pen en een draadloos LCD scherm op zakformaat, worden handmatig opgeschreven notities en tekeningen digitaal vastgelegd. Deze kunnen heel gemakkelijk worden ingelezen in de PC. Dit product sluit zeer goed aan op diverse initiatieven in het schrijfonderwijs, zoals de door Drs. Henk Schweitzer ontwikkelde schrijfmethode ‘Schrijven leer je zo’ van Elsevier Gezondheidszorg en de opleiding ‘Schrijven met pen of toets’ van Hogeschool IPABO. Het geeft immers de mogelijkheid om schrijfmethode en handschrift te ontwikkelen én de hedendaagse technologie optimaal te benutten. Bovendien is de MNT zeer geschikt voor het maken van aantekeningen tijdens colleges en docenten kunnen gespreksnotities met de ouders direct digitaal verwerken!”

Ook de Presenter draagt bij aan een innovatieve manier van communiceren in het onderwijs. “De Presenter maakt presentaties tijdens colleges, seminars en groepsdiscussies interactiever. Het geeft de mogelijkheid aan de presentator om ideeën direct op het scherm te schrijven en onderwerpen of schermafbeeldingen te benadrukken, zoals het markeren van hoofdpunten uit een opleiding. Bovendien kunnen de hand-outs met de aanpassingen na de vergadering direct verstuurd worden via e-mail.”