Deelgemeente Hoek van Holland steunt Harmonievereniging Rotterdam aan Zee met 10.000 euro

Door: Harmonievereniging Rotterdam Aan Zee  15-01-2009
Trefwoorden: Muziek, Muziekles, Marching Band

Hestia Reukema ( VVD), portefeuillehouder Leven & Participeren voor Deelgemeente Hoek van Holland, ging vrijdagavond op bezoek bij Harmonievereniging Rotterdam aan Zee.

Het bestuur van Rotterdam aan Zee heeft zich het afgelopen jaar enorm ingezet om het muziekonderwijs in Hoek van Holland te stimuleren en verder te ontwikkelen. Zo werden er op de basisscholen kennismakingslessen gegeven en werd er uitleg gegeven over de muziekinstrumenten. Er waren extra optredens in de wijk. De muzieklessen worden sinds afgelopen jaar in eigen beheer gegeven; werden voorheen niet alle muzieklessen in Hoek van Holland gegeven, nu vinden deze weer in LCC De Hoekstee plaats.
Met optredens van de Marching Band en Concert Band in binnen- en buitenland doen de leerlingen spelenderwijs enorme ervaring op en wordt het “Hoek van Holland” met recht buiten de grenzen rondgebazuind.

Het bieden van ontwikkelingskansen voor de Hoekse jeugd, het initiëren van nieuwe activiteiten en het bevorderen van het muziekonderwijs passen in het beleid van de deelgemeente. Reden waarom portefeuillehouder Hestia Reukema aan Harmonievereniging Rotterdam aan Zee onlangs een bijdrage van € 10.000,- verstrekte.

Voorzitter Martin Aalbregt was hier heel blij mee. “We zijn blij dat de deelgemeente ons hierin steunt. We hebben er als vereniging heel veel tijd en energie in gestoken. Nu worden deze inspanningen ook beloond met een groei van de vereniging. Harmonievereniging Rotterdam aan Zee bouwt net als de deelgemeente Hoek van Holland aan haar toekomst en met inmiddels ruim 40 nieuwe leden is er een mooi fundament gelegd”.

Wil jij ook een muziekinstrument leren bespelen?
Voor meer informatie over muziekles bij Rotterdam aan Zee kun je contact opnemen met Marianne van der Marel, leerlingencoördinator via telefoon op 06-44818351 of via email op muziekles@rotterdamaanzee. Of kijk op www.rotterdamaanzee.nl.

Trefwoorden: Concert Band, Marching Band, Muziek, Muziekles,

Contact Harmonievereniging Rotterdam Aan Zee

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share