Heerlijke wijn uit de Elzas

Heerlijke wijn uit de Elzas van Le Château De Ma Mère

Door: Le Château De Ma Mère  11-06-2009
Trefwoorden: Webshop, Wijn, Cadeau

Le Château de ma mère importeert voor u heerlijke Elzasser wijn. Voortreffelijk om zelf van te genieten, maar ook ideaal om cadeau te geven.

Maak uw keuze in onze webshop en laat uw favoriete wijn bij u thuis bezorgen.

Kennismakingspakket van zes fantastische wijnen:
*Materne Haegelin Pinot Auxerrois
*Materne Haegelin Riesling
*Materne Haegelin Edelzwicker
*Materne Haegelin Pinot Blanc - Hohnacker
*Materne Haegelin Pinot Gris

*en een Materne Haegelin Pinot Noire – Tradition
*of een Materne Haegelin Gewurtztraminer
*of een Materne Haegelin Perles de Rosé

Voor slechts € 49,95 incl verzendkosten

Materne Haegelin Pinot Auxerrois
Een variatie van de Pinot Blanc met een stevige reuk. Deze Pinot Auxerrois komt in de buurt van een droge Tokay.De Pinot Auxerrois is wat vettiger dan een Pinot Blanc, maar zonder zijn lichtheid en frisheid te verliezen.

Deze krachtige wijn heeft een fris aroma en is daarom uitstekend te combineren met verschillende visterrines met groenten of Thaise en Indonesische gerechten.

Materne Haegelin Riesling
Deze wijnsoort wordt ook wel “Koning van de Elzas” genoemd. Door de goede leeftijd van de wijngaard en de conditie van de omgeving heeft deze Riesling een ongelooflijk pallet aan aroma’s.

De Riesling is een fijne, fruitige wijn met een geur van bloemen en mineralen. Deze wijn past perfect bij een mooi plateau van zeevruchten, visgerechten zonder sauzen of zuurkool.

Materne Haegelin Edelzwicker 
Edelzwicker is geen druif, maar een subtiele mix van de Sylvaner en de Pinot Blanc met een vleugje Gewurtztraminer. Edelzwicker is licht alcoholisch en soepel, maar met voldoende body om bij een maaltijd geschonken te worden.

Edelzwicker is ook ideaal voor het maken van een aperitief. U kunt deze wijn bijvoorbeeld uitstekend mixen met een beetje cassis likeur.

Materne Haegelin Pinot Blanc - Hohnacker
De Pinot Blanc van Materne Haegelin is geoogst op de hellingen van Rouffach. Deze berg bestaat voornamelijk uit kalkgrond. Hierdoor komen er uit dit gebied verfijnde wijnen met het typische aroma van deze druivensoort. Gematigdheid in de opbrengst, het zorgvuldig uitzoeken van de druiven, een langzame persing en een voorzichtige wijnbereiding maakt het mogelijk om het beste uit deze kleine druif te halen.

Een klassieke combinatie met deze wijn zijn gerechten als salade van warme geitenkaas, salade van warm zeebanket of een pastei van bladerdeeg met kleine zeekreeftjes.

Materne Haegelin Pinot Gris
De Pinot Gris is met de grote van een pareltje een van de kleinste druivensoorten en heeft een sterk complex aroma. De Materne Haegelin Pinot Gris is goudgeel van kleur met een rijkdom van smaak. Deze wijn kan goed gedronken bij warm brood of vijgen.

Deze wijn past bij verschillende vleessoorten als lamsmedaillon met truffel en kalfszwezerik met paddestoelen of een Tourte de viande. Ook is de Pinot Gris uistekend te combineren met vissoorten in roomsaus (zalm in bladerdeeg) en kaas (Munster).

Materne Haegelin Perles de Rosé
De heerlijke zomerse wijn van Materne Haegelin heet niet voor niets ‘Parel van Rosé’. Deze heerlijke rosé uit de Elzas is gemaakt van de Pinot Noir druif. Met haar prachtige kleur en verfijnde smaak heeft deze wijn een welverdiende plaats tussen de wijnen van Materne Haegelin.
Perles de Rosé is fantastisch als aperatief, maar past ook uitstekend bij salades, de barbeque en lichte zomerse gerechten.

Materne Haegelin Pinot Noir – Tradition
De Pinot Noir is de enige Elzasser druivensoort waarvan rode wijn en rosé gemaakt kan worden. De Materne Haegelin Pinot Noir groeit op de percelen dichtbij Vorbourg (kalkgrond) bij Rouffach aan de voet van Kasteel d’Isenbourg. De kleur wordt verkregen door de druiven met schil en pitten te laten gisten in een roestvrijstalen kuip.

De frisheid van de Pinot Noir openbaart zich in de mond en dan ontdekt met het aroma van rood fruit. De veroudering zorgt voor een kleur van rode ui en een subtiel aroma van rozijnen en soms een beetje caramel. Deze wijn is ideaal voor bij fijne vleeswaren, rood vlees en gegrilde vleessoorten. De Pinot Noir van Materne Haegelin past ook uitstekend bij Provençaals rundvlees, medaillons van hert met een honing vinaigrette of een lamsbout met knoflook. Ook bij gerookte vis en gegrilde roodbaars is deze wijn heerlijk

Materne Haegelin Gewurtztraminer
De Gewurtztraminer van Materne Haegelin is geoogst op de steile, zuidelijke hellingen van kalksteen. Hier ontstaat een geweldige Gewurtztraminer.

Een heerlijke wijn als aperitief en perfect bij sterke kazen. Kijk eens op onze internetpagina voor meer informatie en heerlijke recepten.


U kunt u zich inschrijven voor onze gratis nieuwsbrief. Wij organiseren ook wijnproeverijen in onze sfeervolle wijnschuur in het Westland of bij u op locatie.

Le Château de ma mère
Nieuwe Tuinen 15 te Honselersdijk
(bezoek alleen op afspraak)
Stuur ons e-mail en ontvang alle informatie en bestelmogelijkheden

Trefwoorden: Auxerrois, Cadeau, Edelzwicker, Elzasser Wijn, Gewurtztraminer, Haegelin, Hohnackers, Kennismakingspakket, Materne, Pinot, Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Rood, Rose, Voortreffelijk, Webshop, Wijn,