Gedragstherapie asielhond

Gedragstherapie asielhond van Cazanshondencentrum

Door: Cazanshondencentrum  10-08-2011
Trefwoorden: Begeleiding, Hond, zuid holland

Wij kregen de vraag om te komen kijken bij een hond die al bijna twee jaar in het asiel zit.
Deze hond heeft bak nijd, bezitting nijd en territorium nijd. In eerste instantie was het gedrag nogal verontrustend, maar gezien de betrokkenheid van de medewerkster van het asiel, hebben wij verder gekeken en bleek er wel mee te werken. Zo hebben we gekeken hoe zij op beweging reageerde, aangezien het een echte werker is.Dus werd er met haar hard gelopen en oefeningen gedaan. Hier knapte zij zienderogen van op.
Ook met onze eigen honden erbij wat oefeningen gedaan om te kijken hoe ze dat oppikte, dat ging ook prima. Wij hebben wat adviezen gegeven wat betreft het voeren en regels. Ook hebben we een handreiking gegeven wat ze met de hond(en) op eigen terrein met weinig middelen aan beweging kunnen geven.
De laatste berichten waren dat het momenteel heel goed gaat met de hond en we gaan binnen kort nog eens een dagje langs om te kijken hoe het gaat en wat er eventueel nog meer verbeterd/aangepast kan worden. En hopen dat ze het zo goed gaat doen, dat ze snel een baasje vindt.

Trefwoorden: Begeleiding, Discipline, Gehoorzaamheid, Herders, Hond, Hondenfluisteraar, Hondengedrag, Hondenschool, Hondentraining, natuurlijke trainingsmethode, zuid holland,