suukses na rehabilitatie

suukses na rehabilitatie van Cazanshondencentrum

Door: Cazanshondencentrum  10-08-2011
Trefwoorden: Begeleiding, Hond, Opvoeding

Deze kruising Engelse bulldog was aangeboden voor herplaatsing. Er waren wat problemen met haar.
Zo trok ze erg aan de lijn en kon niet met andere honden overweg.
Toen herplaatsen in eerste instantie niet lukte, is ze in rehabilitatie gekomen om haar te leren omgaan met andere honden en het trekken aan de lijn af te leren.
Ze kwam bij ons in huis in onze roedel. We zagen al snel dat haar probleem was dat ze eigenlijk wel wilde spelen, maar niet leek te weten hoe. Ze kwam heel snel omhoog met dominante handelingen.
Zodra ze deze handelingen vertoonde, werd ze gecorrigeerd. Zo heeft ze geleerd om te spelen met andere honden. Ook honden die we tegen kwamen tijdens de wandeling werden niet vriendelijk begroet.
Maar door haar te leren hoe ze daar wel mee om moest gaan, door haar te laten zitten met de rug naar de andere hond, ging het steeds beter.
Het past ook niet echt bij het ras bulldog, deze zijn meer op mensen gericht dan op honden en moeten de omgang met honden vroeg leren.
Maar je kan ze wel leren hoe ze op andere honden moeten reageren. Daarom is ze ook veel mee geweest naar trainingen om met zoveel mogelijk verschillende honden met haar te werken.
Toen deze dame weer in balans was en haar gedrag zoveel verbeterd was, dat er met een kleine verbale correctie weer de rust terug te krijgen was en ze niet meer aan de lijn trok, mocht ze terug naar haar baas. Daar hebben we nog een paar uur begeleiding gegeven om de baas te leren hoe ze met de hond om moet gaan.
Er was in eerste instantie nog wel de bedoeling dat de hond herplaatst zou worden.
Maar er kwamen nog geen (goede) reacties op de hond en toen kregen we bericht dat het eigenlijk zo goed ging met haar en ze wilde haar eigenlijk niet meer kwijt. daarom werd afgezien van herplaatsing en zijn baas en hond heel gelukkig.

Trefwoorden: Alle Hondenrassen, Begeleiding, Discipline, Gehoorzaamheid, Hond, Hondenfluisteraar, Hondengedrag, Hondentraining, Leiding Geven, natuurlijke trainingsmethode, Opvoeding, Prive Training,

Andere voorbeelden van portfolio vanCazanshondencentrum

Hond en baas na rehabilitatie weer gelukkig. van Cazanshondencentrum thumbnail
10-08-2011

Hond en baas na rehabilitatie weer gelukkig.

Na rehabilitatie weer plezier met de hond.