Glunderend gingen we naar huis... WAUW we hebben de unieke Highland Park 50Y mogen vasthouden!

Glunderend gingen we naar huis... WAUW we hebben de unieke Highland Park 50Y mogen vasthouden! van Best of Whisky.nl

Door: Best of Whisky.nl  22-11-2011
Trefwoorden: Relatiegeschenken, Whisky, Bourbon

Belevenissen Whisky Holland Live 2011 in Grote Kerk Den Haag.  

Wederom een geweldige ervaring en mooie momenten het afgelopen weekend, alles draait hier om één van s'werelds mooiste dranken: Whisky!  
Buiten werden we onthaalt met de prachtige doedelzak muziek van Steve. In de Whiskytram die reeds te wachten stond, konden de gasten onder het genot van een glaasje whisky wat meer van de Hofstad te ontdekken! Binnen klonk het warme stemgeluid van Inge Frimout virtuoze harpist. Door haar prachtige stem, virtuoos harpspel  en de haast hemelse sfeer die zij liet klinken in de Grote Kerk doemde haast onmiddelijk op de achtergrond de Schotse Hooglanden op.            

Zoals vanouds de Nosing & Tasting bij de prachtig ingerichte stands. Bij binnenkomst was de stand van The Glenlivet niet te missen, speciaal voor The Guardians of The Glenlivet hadden ze hun special Dramroom meegebracht, geheel als Engelse Living ingericht.   Wie de sleutel van The Guardians had meegebracht, mocht exclusief whisky proeven onder toeziend oog van GlenLivet himself.....  

De vele Masterlasses waren favoriet en geheel uitverkocht allang voor aanvang van het festival, er werd dieper ingegaan op het distillatie proces en de geheimen van de whisky, Bijzonder om van dichtbij kennis te maken met Jim McEwan, distillery manager van Bruichladdich. Eén van de meest legendarische, creatieve en innovatieve distillery managers van Schotland!  

Bij de stand van Ardbeg was een prachtige Harley-Davidson te bewonderen geheel in Ardbeg Look & Feel. Jammer dat we er niet even op mochten... laat staan een rondje rijden! Hadden we wel de ultieme kick gevonden.                   

We hadden een onderonsje met Richard Paterson, Masterblender bij White en Mckay, hij behoort tot de top van zijn vak, bekend om zijn enorme kennis en spectaculaire presentaties, het was een belevenis om met hem kennis te maken en met hem te mogen tasten! Benieuwd naar zijn ideeën over een goede Masterblending? Bekijk de video op  waarom hij één van de meest erkend, populaire en geëerde mensen in de whiskyindustrie is!   En ja.... de klappen op de wang hebben wij ook gehad: "Don´t be in such a hurry, you got to be gentle to the whisky and talk to him..."

Even na elven stonden we nog even na te praten bij de stand van Highland Park over de zeer exclusieve  Highland Park 50 Years ter waarde van € 15.000 waarvan er wereldwijd slechts 4 vaten zijn, verpakt in een handgemaakte eikenhouten box met daarin een juweel van een designfles: honderd procent zilver, gemaakt door sieradenontwerpster Maeve Gillies.  
De unieke fles bleek ook echt aanwezig te zijn op het Whisky Festival, weliswaar niet in de houten box, maar in de kluis.
We durfden het haast niet te vragen...... maar mogen we hem even vasthouden? En ja... het mocht! U begrijpt glunderend gingen we die avond naar huis!
-------------------------------------------------------------------------
Noot aan de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Therry Klapwijk T   06 21 500 576 E   info@bestofwhisky.nl W  http://www.bestofwhisky.nl Twitter       http://www.twitter.com/bestofwhisky_nl Facebook  http://www.facebook.com/bestofwhisky

Foto's zijn online beschikbaar via: http://www.bestofwhisky.nl/media/press.zip
De foto's zijn vrij van rechten en te gebruiken voor publicatie.

Trefwoorden: Bourbon, Relatiegeschenken, Single Malt Whisky, Whisky

Ander nieuws en updates van Best of Whisky.nl

Een schat aan Luxe Nederlands Gedistilleerd! van Best of Whisky.nl thumbnail
05-03-2013

Een schat aan Luxe Nederlands Gedistilleerd!

In navolging van het succesvolle Jeneverfestival 16 en 17 maart a.s., de drijvende kracht achter de promotie van het Nederlands gedistilleerd, brengt www.bestofdutchspirits.com het prachtige assortiment luxe Nederlands gedistilleerd ook online samen voor een Internationaal publiek.


Van  Schotse streken tot Krimpenerwaard. van Best of Whisky.nl thumbnail
27-10-2011

Van Schotse streken tot Krimpenerwaard.

Van  Schotse streken tot Krimpenerwaard De whisky’s komen uit alle windstreken. Binnen de 1500 soorten van Best of Whisky treffen