Van Schotse streken tot Krimpenerwaard.

Van  Schotse streken tot Krimpenerwaard. van Best of Whisky.nl

Door: Best of Whisky.nl  27-10-2011
Trefwoorden: Retail, Slijterij, scotch whisky

Van  Schotse streken tot Krimpenerwaard
De whisky’s komen uit alle windstreken. Binnen de 1500 soorten van Best of Whisky treffen we er ook een uit onze eigen Krimpenerwaard aan, te weten de pure malt ‘Saw of Bakkerskil’. Deze whisky  is vernoemd naar het eiland de Zaag aan het nevenwater van de Maas. Nu gedeeltelijk beschermd natuurgebied waar de kenmerken van ruig, robuust, karakteristiek, verleidelijk, verraderlijk zijn hier nog steeds van toepassing. Therry heeft aan de hand van deze karakteristieken een unieke maltblending gedaan om een supermooie maltwhisky te creëren. 

Expertise van oudsher
Therry is afgestudeerd vinoloog en liquorist aan de Wijnacademie en heeft bij uitstek zijn sporen verdiend. Zijn familiebedrijf oefent al drie generaties lang het vak van slijter uit. De grondslag werd gelegd in 1926 door Piet den Boer, waarvan Therry de kleinzoon is. In die tijd werden overdag bestellingen aangenomen en ‘s avonds werden ze door Krimpen rondgereden. Voor de combinatie van een uitgebreid productassortiment, een uitstekende prijs, vakkennis en een ouderwets goede service werd het familieconcern in 2010 genomineerd voor Beste Slijter van Nederland.

Grootvader Dambrink voorzag cafés al met paard en wagen
Ernst treedt met Best of Whisky in de voetsporen van zijn opa Cornelis Dambrink. Hij runde  vanaf 1905 de drankenfabriek ‘Klaver Vier’ aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht. Veel gedistilleerd werd toen zelf gemaakt. Zo trok grootvader Dambrink nog met paard en wagen langs de kroegen om zijn boerenjongens, cognac en citroenjenever te slijten. Het receptenboek van opa, evenals de advocaatketel en de antieke alcoholmeters liggen heden ten dage nog te pronken.

Historie krijgt nu verfrissing
Zo komen jarenlange ervaring en kennis van Whisky, Inkoop, Marketing, ICT en Verkoop samen. Dit gaf de mannen vertrouwen om samen een mooi avontuur aan te gaan. 

Als u zich nu inschrijft op www.bestofwhisky.nl, profiteert  u van de openingsactie en maakt u kans op één van de mooie flessen Single Malt Whisky's. Per 100 inschrijvingen geven we er 1 weg!

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:
Dit is een origineel persbericht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Therry Klapwijk
T   06 21 500 576
E   [email protected]
W  http://www.bestofwhisky.nl
Twitter       http://www.twitter.com/bestofwhisky_nl Facebook  http://www.facebook.com/bestofwhisky

Document en foto's zijn online beschikbaar via: http://www.bestofwhisky.nl/media/pers.zip
De foto's zijn vrij van rechten en te gebruiken voor publicatie.


Trefwoorden: Retail, scotch whisky, Single Malt Whisky, Slijterij

Ander nieuws en updates van Best of Whisky.nl

Een schat aan Luxe Nederlands Gedistilleerd! van Best of Whisky.nl thumbnail
05-03-2013

Een schat aan Luxe Nederlands Gedistilleerd!

In navolging van het succesvolle Jeneverfestival 16 en 17 maart a.s., de drijvende kracht achter de promotie van het Nederlands gedistilleerd, brengt www.bestofdutchspirits.com het prachtige assortiment luxe Nederlands gedistilleerd ook online samen voor een Internationaal publiek.


Glunderend gingen we naar huis... WAUW we hebben de unieke Highland Park 50Y mogen vasthouden! van Best of Whisky.nl thumbnail
22-11-2011

Glunderend gingen we naar huis... WAUW we hebben de unieke Highland Park 50Y mogen vasthouden!

 Belevenissen Whisky Holland Live 2011 in Grote Kerk Den Haag.Wederom een geweldige ervaring en mooie momenten het afgelopen weekend, alles draait hier om één van s'werelds mooiste dranken: Whisky!