Schuimbalkon spaart materiaal en gewicht

Door: Microbeton  19-05-2006
Trefwoorden: Bouw, Beton, Balkon- En Galerijelementen

MicroBeton heeft een productiemethode ontwikkeld om duurzame lichtgewicht balkon- en galerijelementen te maken. De gewichtsbesparing komt tot stand doordat het grootste deel van het balkon is gevuld met polystyreen schuim. Door het lage gewicht is er een geringe belasting op gevels, balklagen en fundering. Deze productiemethode biedt mogelijkheden een gevelaanzicht ‘slanker’ te ontwerpen onder dezelfde kwaliteits- en veiligheidsnormen.

MicroBeton is specialist in het produceren van hoogwaardige betonelementen met een gering gewicht van circa 170 kg/m2. Een vrije overspanning tot 6500 mm is mogelijk bij een dikte van 200 mm. Balkons kunnen zelfs in een extra dunne uitvoering zonder schuimvulling worden geleverd. De constructieve ribben zijn dan zichtbaar aan de onderzijde, wat een ander aanzicht geeft. Het levert een nog grotere besparing op materiaal op en scheelt kosten.

Door het lage gewicht, drie keer minder dan traditioneel beton, zijn de balkons zonder veel aanpassingen op bestaande constructies aan te brengen. Het materiaal is ‘self healing’: eventuele krimpscheurtjes vullen zichzelf met kalk. Standaard worden de balkons uitgevoerd met antislip, afschot, watergootje en hemelwaterafvoer. Ze zijn een uitstekend alternatief voor onderhoudsgevoelige balkons.

MicroBeton levert complete balkons, maar ook uitbreidingsmogelijkheden voor bestaande balkons en loggia’s. Kernactiviteit van het bedrijf is het ophogingsysteem voor galerijen en balkons, dat onder meer interessant is in het kader van het opplussen van woningen voor ouderen en mindervaliden. Alle producten zijn voorzien van het KOMO-keurmerk.

Trefwoorden: Balkon- En Galerijelementen, Beton, Bouw,