Prosciutto

Prosciutto van Aroma Sardo

Door: Aroma Sardo  03-11-2014
Trefwoorden: Sardinie, Parmaham, Prosciutto

Prosciutto, wat gedroogde ham betekent in het Italiaans, is de specialiteit van de Sardijnse herders. De Sardijnse prosciutto is zoeter dan de parmaham met een veel zachtere textuur. Dat maakt dit type prosciutto zeer geschikt om in plakjes te serveren bij een borrel of te gebruiken in een voorgerecht. De prosciutto is op ambachtelijke wijze gemaakt van varkens die in een gecontroleerde en gezonde omgeving opgroeien (scharrelvarkens). De herders selecteren het vlees voor de prosciutto rustico op basis van de hoeveelheid vet in het been, waardoor het o.a. zijn zachte textuur krijgt. Het dijbeen wordt vervolgens vakkundig uitgebeend, daarna wordt de prosciutto gezouten. Het zouten gebeurd met uitsluitend zeezout en gemengde lokale kruiden. Alle producten van www.aromasardo.com zijn vacuum verpakt en worden gekoeld aan huis bezorgd.

Trefwoorden: Aroma Sardo, gedroogde ham, Italiaanse ham, Parmaham, Prosciutto, Sardijnse ham, Sardinie,

Andere producten en diensten van Aroma Sardo

Pecorino van Aroma Sardo thumbnail
03-11-2014

Pecorino

De beste pecorino (schapenkaas) komt uit Sardinië en www.aromasardo.com heeft de beste pecorino uit Sardinië voor u geselecteerd. Alle kazen worden gekoeld aan huis bezorgd.


Kadogeschenken / Kerstgeschenken van Aroma Sardo thumbnail
03-11-2014

Kadogeschenken / Kerstgeschenken

Als u op zoek bent naar een origineel kado of relatiegeschenk, dan heeft www.aromasardo.com de perfecte oplossing voor u!