Achmea implementeert NetIQ security-oplossingen

Door: Attachmate  06-03-2008
Trefwoorden: Security, Verzekering, Beheer

Leiden/Amsterdam, 6 maart 2008 – NetIQ, onderdeel van Attachmate, implementeert haar security-oplossingen bij Achmea ter ondersteuning van monitoring en beheer. Achmea heeft het beheer van de ICT-infrastructuur sinds januari dit jaar uitbesteed aan Atos Origin, Getronics PinkRoccade en KPN. Om aan compliancy eisen te blijven voldoen moet ook in geval van outsourcing de grip op IT-security behouden blijven. Mede door de ondersteuning van de NetIQ security-oplossingen weet Achmea dit te realiseren. Als verzekeraar is het van groot belang de continuïteit van, en de controle op, de gegevensverwerking te waarborgen.

De NetIQ-oplossingen worden ingezet om het beveiligingsniveau van de Achmea IT-infrastructuur continu te bewaken, zowel pro-actief (middels state monitoring) als re-actief (middels event monitoring). Hierdoor is Achmea veel beter in staat om risico’s te beperken en te beheersen, ook na outsourcing van het beheer van de ICT-infrastructuur.

Bob Jutte, Manager Risk Control, Group IT Services Achmea: “Wij hebben gekozen voor de NetIQ security-oplossingen omdat deze als enige de door ons gevraagde functionaliteit voor de gehele infrastructuur konden bieden. Tevens konden deze binnen de door ons gestelde termijn worden ingezet. De NetIQ security-oplossingen zijn volledig geïntegreerd waardoor monitoring en beheer sterk vereenvoudigd worden. NetIQ heeft de functionaliteit van haar oplossingen voor het beheer van de Achmea Windows Active Directory omgeving reeds bewezen en dat geeft ons de zekerheid die in de verzekeringsbranche noodzakelijk is. Met behulp van de NetIQ security-oplossingen zijn wij beter in staat de integriteit van de gegevensverwerking richting onze klanten te waarborgen.”

-----------------

Over Achmea
Achmea is één van de grotere financiële dienstverleners in de Benelux. In totaal werken zo'n 22.000 mensen voor Achmea. De naam Achmea is afgeleid van de plantennaam Aechmea: een plant die behoort tot de Bromelia Groep (plantengeslacht). Kenmerkend aan deze plant is dat zij groeit op eigen kracht en haar omgeving voedt. Achmea biedt bedrijven, instellingen en consumenten een breed pakket verzekeringen en bancaire- en hypothecaire producten en diensten. Ook verzorgt Achmea pensioenadministraties, hulpverlening in binnen- en buitenland, Arbo-diensten, preventie- en reïntegratiediensten en services die een gezonde leefstijl bevorderen. Voor meer informatie: www.achmea.nl

Over NetIQ
NetIQ, onderdeel van Attachmate, is aanbieder van geavanceerde systems en security management oplossingen. De producten van NetIQ helpen ondernemingen hun IT-service delivery en efficiency te verhogen. Met meer dan 12.000 klanten wereldwijd leveren de NetIQ-oplossingen meetbare business value en resultaten die geëist worden in dynamische organisaties. De Best of Breed oplossingen van NetIQ helpen IT-bedrijven bij hun belangrijkste business services, de beperking van operationele risico’s en document policy compliance. De management solutions van NetIQ bevatten ook Systems Management, Security Management, Configuration Control en Change Administration. Zie voor meer informatie www.netiq.com.

Trefwoorden: Attachmate, Beheer, It-oplossing, Netiq, Outsourcing, Security, Uitbesteden, Verzekering,