Attachmate annonceert versie 9.0 van WinINSTALL

Attachmate annonceert versie 9.0 van WinINSTALL van Attachmate

Door: Attachmate  14-03-2007
Trefwoorden: Ondemand Software, Pc Lifecycle Management, Wininstall,

Leiden, 14 maart 2007 – Attachmate annonceert versie 9.0 van WinINSTALL. Met WinINSTALL hebben IT-beheerders hét PC lifecycle management-gereedschap in handen om pc’s en servers van aankoop tot afschrijving dynamisch te beheren. Met de centrale beheerconsole van WinINSTALL 9.0 kan men de kwetsbaarheid (vulnerability management) van de desktop- en serveromgeving beter beheren en uiteindelijk minimaliseren. Verder kan het beheer van mobiele en remote pc’s worden geoptimaliseerd.

“Voortdurende organisatorische veranderingen zijn een enorme last voor IT-afdelingen”, aldus Eric Varness, Vice President Marketing van Attachmate. “Kosten stijgen en het aantal beschikbare middelen neemt af. Beheerders moeten deze afname compenseren en tegelijkertijd aantonen belangrijke waarde toe te voegen aan de bedrijfsprocessen. Attachmate geeft met WinINSTALL 9.0 de IT-beheerder een flexibel en uitgebreid hulpmiddel om deze groeiende organisatorische complexiteit te managen. Het biedt de mogelijkheid nieuwe technologische ontwikkelingen in te zetten zonder dat dit bedrijfsrisico’s met zich meebrengt.”

Process Workflows voor pc-management
Met WinINSTALL 9.0 kunnen IT-beheerders een serie van complexe pc-managementtaken integreren in geautomatiseerde workflows. Door geïsoleerde, maar vaak ook verwante taken te koppelen, kunnen de meer complexe processen, zoals OS migratie, inzet van pc-hardware en het herstellen van problemen veel sneller worden afgehandeld en hergebruikt.

Verbeterd vulnerability- en patchmanagement
WinINSTALL 9.0 voorziet organisaties van gecentraliseerde controle van het threat management-proces. Een state-of-the-art scanning engine gecombineerd met het op workflow gebaseerde PC lifecycle management-systeem zorgt ervoor dat men proactief over het gehele netwerk bedreigingen kan benaderen en oplossen.

Door patchmanagement te integreren in de managementconsole, hoeven bedrijven niet langer afzonderlijke tools in te zetten voor pc-management. Bedrijven kunnen makkelijker bedreigingen signaleren en oplossen in een complexe, geografisch gespreide omgeving.

Geoptimaliseerd beheer voor mobiele en remote pc’s
WinINSTALL 9.0 biedt een nieuwe optie voor het installeren van applicaties op managed pc’s. De software wordt in twee fases geïnstalleerd. In de eerste fase wordt het softwarepakket gestuurd aan het werkstation. In fase twee wordt het pakket automatisch geïnstalleerd van de lokale drive. WinINSTALL’s Checkpoint Restart en Bandwidth Throttling-features zijn bedoeld om pc’s in complexe netwerken te updaten.

Perfecte integratie met derde partij remote control- en helpdeskoplossingen
WinINSTALL 9.0 introduceert de mogelijkheid om applicaties van een derde partij te openen met een klik op de rechtermuisknop. Deze functionaliteit is ontworpen om te kunnen integreren met de door de organisatie geselecteerde beheerconsole en helpdeskoplossingen.
IT-beheerders kunnen zonder benodigde kennis van nieuwe remote control-technologieën, standaard gebruikmaken van oplossingen zoals Microsoft’s Remote Desktop Connection, VNC of Symantec’s pcAnywhere.

Klaar voor Vista
WinINSTALL helpt gebruikers in hun voorbereiding op de inzet van Microsoft Vista, door een snelle, heldere status te geven van de gereedheid van de hard- en software voor de implementatie van Vista. Dit proces kan ook worden gebruikt voor andere migraties zoals Windows XP en Windows 2000. Met een goede planning en inzet van de juiste technologie kan de aanpak voor een snelle operating system-integratie worden ingezet voor alledaagse PC lifecycle management-taken.

--------------------------------

Over WinINSTALL
Attachmate WinINSTALL biedt uitgebreid PC lifecycle management, waardoor middelgrote tot grote organisaties automatisch software kunnen implementeren, updaten en beheren. Daarnaast biedt het beveiliging voor desktops, servers en notebooks. In tegenstelling tot veel andere applicaties, waarbij diverse losse tools in één suite worden ondergebracht, biedt WinINSTALL nauw geïntegreerde functies voor consistent gebruik. Met de capaciteit van WinINSTALL kunnen IT-beheerders elke fase van de pc-levenscyclus implementeren, zodat hierop kan worden voortgebouwd in toekomstige fasen of deze opnieuw kunnen worden toegepast voor vaak voorkomende beheertaken.

Vanaf het moment dat de PC wordt aangeschaft zal de functionaliteit van WinINSTALL de arbeids- en eigendomskosten voor de IT-afdeling verlagen, door betere mogelijkheden voor implementeren van software, migreren van hardware, beveiligen van desktops, volgen van bedrijfsmiddelen en naleving van zowel intern als extern beleid en regelgeving.

De Attachmate WinINSTALL productlijn wordt door meer dan 5.000 bedrijven wereldwijd ingezet om desktop standaarden te definiëren en te onderhouden en om de installatie van operating sytems, content en applicatie onderdelen te installeren op remote pc’s en pc’s in het netwerk.

Over Attachmate
Attachmate, eigendom van een investeringsgroep onder leiding van Francisco Partners, Golden Gate Capital en Thoma Cressey Equity Partners, maakt het IT organisaties mogelijk om hun bedrijfskritieke systemen beheerd, veilig en compliant beschikbaar te maken. Attachmate’s oplossingen omvatten host connectiviteit, systeem –en security beheer en PC lifecycle management. Onze doelstelling is om het organisaties mogelijk te maken applicaties beveiligd aan te kunnen bieden, service levels te managen en opgelegde regelgeving (compliancy) te kunnen garanderen door gebruik te maken van beschikbare kennis, geautomatiseerde processen en beveiligde connectiviteit.
Attachmate heeft het hoofdkantoor in Seattle en wereldwijd meer dan 86 vestigingen in 60 landen. Het Nederlandse kantoor van Attachmate staat in Leiden. Zie voor meer informatie www.attachmate.com

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Ingeborg Schrijver
035-5822730 of 06-52542475
[email protected]

Trefwoorden: Ondemand Software, Pc Lifecycle Management, Wininstall,