NetIQ breidt mogelijkheden automatiseren IT-processen uit met nieuwe adapters

NetIQ breidt mogelijkheden automatiseren IT-processen uit met nieuwe adapters van Attachmate

Door: Attachmate  11-06-2009
Trefwoorden: Beheren, Microsoft, Automatiseren

Alphen aan den Rijn, 11 juni 2009 – NetIQ, onderdeel van Attachmate, annonceert twee nieuwe Aegis adapters voor EMC SMARTS en Microsoft System Center Operations Manager (SCOM). Met NetIQ Aegis worden handmatige en routinematige beheertaken teruggedrongen.

Aegis is door NetIQ ontwikkeld vanuit een procesgeörienteerd perspectief en reduceert met Run Book Automation (RBA) de tijd die de IT-operations afdeling besteedt aan het handmatig uitvoeren van taken. Tevens is Aegis een breed IT-automatiseringsplatform dat ondersteuning biedt voor de adoptie en implementatie van ITIL-processen. Om IT-processen te automatiseren en de bestaande technologie-investeringen bij organisaties te benutten, is Aegis te integreren met de NetIQ systeem- en securitymanagement producten en andere third-party oplossingen, zoals BMC Remedy en nu ook EMC SMARTS en SCOM. Dit leidt tot een betere integratie van multivendor management tools en een betere beheersing van de kosten.

Organisaties die werken met EMC SMARTS kunnen nu eenvoudig IT-processen automatiseren met NetIQ Aegis. Nu kan IT niet alleen de systeemstatus monitoren, maar ook processen vereenvoudigen door de koppeling van NetIQ Aegis en EMC SMARTS. Handmatige, routinematige en veelvoorkomende beheertaken zijn hierdoor niet meer nodig. Met de NetIQ Aegis SCOM adapter kunnen IT-organisaties met behulp van Operations Manager, data integreren van tools die niet afkomstig zijn van Microsoft en Configuration Management Databases (CMDBs) om event management mogelijkheden uit te breiden. Dit resulteert in event correlatie over alle platformen, het isoleren van problemen, escalatie volgens hiërarchische structuren, overzicht van goedkeuringen en het automatisch oplossen van events.

------------

Bijschrift bij afbeelding: De IT Process Automation lifecycle van Aegis maakt continue verbetering van processen op macro- en microniveau mogelijk.

Over NetIQ
NetIQ, onderdeel van Attachmate, is aanbieder van geavanceerde systems en security management oplossingen. De producten van NetIQ helpen ondernemingen hun IT-service delivery en efficiency te verhogen. Met meer dan 12.000 klanten wereldwijd leveren de NetIQ-oplossingen meetbare business value en resultaten die geëist worden in dynamische organisaties. De Best of Breed oplossingen van NetIQ helpen IT-bedrijven bij hun belangrijkste business services, de beperking van operationele risico’s en document policy compliance. De management solutions van NetIQ bevatten ook Systems Management, Security Management, Configuration Control en Change Administration. Zie voor meer informatie www.netiq.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035-5822730
[email protected]

--###--

Copyright © 2008 NetIQ Corporation. All Rights Reserved. NetIQ, the NetIQ logo, Aegis, Security Manager and Secure Configuration Manager are trademarks or registered trademarks of NetIQ Corporation in the USA and other countries. All other trademarks, trade names, or company names referenced herein are used for identification only and are the property of their respective owners.

Trefwoorden: Attachmate, Automatiseren, Beheren, It Processen, Microsoft, Netiq,