NetIQ introduceert Aegis voor controle en automatisering van IT-processen

Door: Attachmate  05-11-2007
Trefwoorden: Management, Attachmate, Netiq

Intelligente automatisering reduceert de kosten van IT-beheer en ondersteunt de adoptie en implementatie van ITIL-processen

Leiden, 5 november 2007 – Volgens een recent rapport van Gartner wordt de automatisering van operationele IT-processen steeds belangrijker binnen organisaties. Het stelt bedrijven in staat de efficiëntie van IT-operations te meten en te verbeteren en is een aanvulling op de technieken die helpen verscheidene tool-portfolio’s te integreren*. Vandaag betreedt NetIQ, onderdeel van Attachmate, de IT Process Automation (ITPA) markt met Aegis, het leverancier-agnostisch platform voor het modeleren, automatiseren, meten en verbeteren van IT-draaiboeken en processen.

Aegis is intern ontwikkeld vanuit een proces-geörienteerd perspectief en reduceert met Run Book Automation (RBA) de tijd die de IT-operations afdeling besteedt aan het handmatig uitvoeren van taken. Tevens is Aegis een breed IT-automatiseringsplatform dat ondersteuning biedt voor de adoptie en implementatie van de ITIL-processen.

Om IT-processen te automatiseren en de bestaande technologie-investeringen bij organisaties te benutten, is Aegis te integreren met de NetIQ systeem- en securitymanagement producten en andere third-party oplossingen, zoals BMC Remedy en EMC Smarts. Dit leidt tot een betere integratie van multi-vendor management tools, meer vrijheid in de best-of-breed tool strategieën en een betere beheersing van de kosten.

Eigenschappen van Aegis
- Enterprise Service Bus: biedt leverancier-neutrale integratie van bestaande enterprise-, security- en applicatiemanagement tools.
- Process Automation Engine: voert automatisch voorgedefinieerde workflows uit als reactie op triggers.
- Process Visualization: biedt zicht op de gedefinieerde workflows en processen middels een webconsole, zodat de processen waar nodig kunnen worden bijgestuurd.
- Process Improvement Metrics and Reporting: hiermee kan de efficiëntie van processen worden geanalyseerd en kunnen knelpunten worden geïdentificeerd.
- Workflow Modeling: processen kunnen gemodelleerd worden met een drag-en-drop interface uitgaande van op best-practices gebaseerde templates.
- Correlation Engine: verzamelt events en gegevens van meerdere beheersoplossingen en correleert deze tot bruikbare proces triggers.

“Met Aegis levert NetIQ een praktische oplossing voor procesautomatisering die nog niet eerder beschikbaar was”, aldus Chris Pick, vice president Products and Marketing, NetIQ. “Door het leveren van intelligente automatisering en het bieden van een platform dat bestaande management tools integreert, helpt Aegis organisaties de kosten van IT-processen te beheersen. Klanten en prospects streven naar het vereenvoudigen van alledaagse taken zodat zij kunnen focussen op de business requirements voor groei.”

Beschikbaarheid
NetIQ Aegis wordt nu geleverd onder gecontroleerde beschikbaarheid en zal eind november 2007 voor iedereen beschikbaar zijn. Voor meer informatie: http://www.netiq.com/go/aegis-pr

*Bron:Hype Cycle for IT Operations Management, 2007, Milind Govekar et al., Gartner, Inc., June 22

---------------------

Over NetIQ
NetIQ, onderdeel van Attachmate, is aanbieder van geavanceerde systems en security management oplossingen. De producten van NetIQ helpen ondernemingen hun IT-service delivery en efficiency te verhogen. Met meer dan 12.000 klanten wereldwijd leveren de NetIQ-oplossingen meetbare business value en resultaten die geeist worden in dynamische organisaties. De Best of Breed oplossingen van NetIQ helpen IT-bedrijven bij hun belangrijkste business services, de beperking van operationele risico’s en document policy compliance. De management solutions van NetIQ bevatten ook Systems Management, Security Management, Configuration Control en Change Administration. Zie voor meer informatie www.netiq.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035-5822730 of 06-52542475
[email protected]

###

Copyright © 2007 NetIQ Corporation. All Rights Reserved. NetIQ, the NetIQ logo and Aegis are trademarks or registered trademarks of NetIQ Corporation in the USA and other countries. All other trademarks, trade names, or company names referenced herein are used for identification only and are the property of their respective owners.

Trefwoorden: Attachmate, Management, Netiq, Operationele It, Systeem- En Securitymanagement,