NetIQ lanceert AppManager 7

NetIQ lanceert AppManager 7 van Attachmate

Door: Attachmate  29-03-2007
Trefwoorden: Security

Leiden, 29 maart 2007 – NetIQ, onderdeel van Attachmate, lanceert AppManager 7, de core component van het service managementsysteem NetIQ AppManager Suite. Met AppManager 7 kunnen ondernemingen het beheer van hun huidige IT-infrastructuur verder stroomlijnen en nieuwe technologieën, zoals VMware ESX server, Microsoft SharePoint, Exchange 2007, BlackBerry Enterprise Server, Oracle Grid Computing en Cisco of Nortel IP Telephonie (VoIP), op een beheersbare manier implementeren.

AppManager7 stelt ondernemingen in staat om betere controle te krijgen over hun IT-infrastructuur en de ROI te verhogen. Vergaande automatisering van beheerstaken en het bewaken van de beschikbaarheid van de IT-infrastructuur maakt het ondernemingen mogelijk te voldoen aan de steeds groeiende vraag naar dynamische bedrijfsdiensten, gevirtualiseerde omgevingen en uniforme communicatie. AppManager 7 is een flexibele oplossing met out-of-the-box ondersteuning voor de belangrijkste business applicaties, waardoor het beheer hiervan wordt vereenvoudigd en de TCO wordt verlaagd.

De laatste versie biedt vergaande automatisering en kan zich dynamisch aanpassen aan wijzigingen in de IT-infrastructuur. De belangrijkste kenmerken van AppManager 7 zijn:

• Handmatige installatie of upgrade van Agents en/of Knowledge Scripts is niet nodig, dit kan op afstand plaatsvinden.
• Met behulp van automatische detectie worden platformen en applicaties direct volgens de monitoring policies bewaakt, ook in dynamische en gevirtualiseerde heterogene omgevingen.
• Het omgaan met specifieke monitoring eisen is vereenvoudigd doordat uitzonderingen op monitoring policies kunnen worden gedefinieerd.
• De beschikbaarheid van diensten (Business Service Management) kan beter worden beoordeeld met behulp van uitgebreide dynamische visualisatie.
• De onderhoudskosten kunnen verder worden verlaagd door delegatie van het beheer rond specifieke platformen en applicaties naar niet-administrator gebruikers.

AppManager 7 integreert met andere NetIQ oplossingen, zoals de AppManager Response Time Modules voor end-to-end transactiemonitoring en NetIQ Analysis Center voor uitgebreide rapportages omtrent de beschikbaarheid van de IT infrastructuur, behaalde service levels, root-cause analyse en trend-analyse zodat de beschikbaarheid van de IT-infrastructuur ook in de toekomst kan worden gegarandeerd.

--------------------

Over NetIQ
NetIQ, onderdeel van Attachmate, is aanbieder van geavanceerde systems en security management oplossingen. De producten van NetIQ helpen ondernemingen hun IT-service delivery en efficiency te verhogen. Met meer dan 12.000 klanten wereldwijd leveren de NetIQ-oplossingen meetbare business value en resultaten die geeist worden in dynamische organisaties. De Best of Breed oplossingen van NetIQ helpen IT-bedrijven bij hun belangrijkste business services, de beperking van operationele risico’s en document policy compliance. De management solutions van NetIQ bevatten ook Systems Management, Security Management, Configuration Control en Change Administration. Zie voor meer informatie www.netiq.com.

Over Attachmate
Attachmate, eigendom van een investeringsgroep onder leiding van Francisco Partners, Golden Gate Capital en Thoma Cressey Equity Partners, maakt het IT organisaties mogelijk om hun bedrijfskritieke systemen beheerd, veilig en compliant beschikbaar te maken. Attachmate’s oplossingen omvatten host connectiviteit, systeem –en security beheer en PC lifecycle management. Onze doelstelling is om het organisaties mogelijk te maken applicaties beveiligd aan te kunnen bieden, service levels te managen en opgelegde regelgeving (compliancy) te kunnen garanderen door gebruik te maken van beschikbare kennis, geautomatiseerde processen en beveiligde connectiviteit.
Attachmate heeft het hoofdkantoor in Seattle en wereldwijd meer dan 86 vestigingen in 60 landen. Het Nederlandse kantoor van Attachmate staat in Leiden. Zie voor meer informatie www.attachmate.com

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Ingeborg Schrijver
035-5822730 of 06-52542475
[email protected]

Trefwoorden: Security