NetIQ sluit overeenkomst met ETC voor distributie van operationele VMware beheeroplossingen

Door: Attachmate  19-03-2009
Trefwoorden: Vmware, Attachmate, Netiq

Alphen aan den Rijn/Bodegraven, 19 maart 2009 – NetIQ, onderdeel van Attachmate, heeft met VMware distributeur ETC een overeenkomst gesloten voor de distributie van de operationele VMware beheeroplossingen van NetIQ. Voorheen bood NetIQ haar producten direct aan resellers aan. Met deze overeenkomst neemt ETC, als Value Added Distributeur (VAD), het verkoopproces uit handen. Door deze overeenkomst kan ETC de NetIQ producten aanbieden aan hun resellers, waardoor zij in staat zijn hun VMware klanten een compleet productportfolio aan te bieden.

“De samenwerking met ETC is de volgende stap in het partnermodel van NetIQ”, aldus Harald Zeeman, Channel Manager bij NetIQ. “Door de verkoop van de operationele VMware beheeroplossingen te centraliseren, worden de lijnen in het kanaal een stuk eenvoudiger. ETC is een belangrijke marktspeler en als VMware specialist voor ons een interessante partner. Met hun portfolio en ervaring is dit een perfecte match.”

NetIQ gaat de door ETC geselecteerde resellers trainen op de operationele VMware beheeroplossingen van NetIQ. Met een team van accountmanagers en technische systeemengineers worden de ETC resellers ondersteund in hun projecten bij eindklanten. ETC zal de leadgeneratie en follow-up begeleiden, workshops organiseren en de orderafhandeling van de NetIQ VMware oplossingen gaan verzorgen voor het kanaal.

Operationele VMware beheeroplossingen van NetIQ
Hybride fysieke en virtuele IT-omgevingen worden steeds vaker naast elkaar als standaard gebruikt. Hierdoor is er bij IT-beheerders een dringende behoefte ontstaan aan een systematische aanpak van deze migraties. Met de operationele VMware beheeroplossingen van NetIQ worden vanuit één dashboard alle fysieke én virtuele omgevingen met achterliggende applicaties gemonitord en beheerd. De beheeroplossingen leveren op snelle en eenvoudige wijze consistente systeeminformatie en applicatieperformance. Eventuele excessen die buiten de voorafgestelde bandbreedte vallen, worden automatisch doorgegeven aan achterliggende support/ticketing-systemen om IT-processen, volgens een eenvoudige workflow methodiek, vast te leggen en volledig te automatiseren naar de stappen zoals ITIL deze voorschrijft.

--------------

Over ETC
ETC – onderdeel van SCH – is ICT-distributeur van een breed en diep assortiment producten en diensten op het gebied van automatisering. ETC richt zich met name op het leveren van toegevoegde waarde aan haar business partners, die daarmee in staat zijn hun klanten een compleet pakket aan oplossingen te bieden. Met haar kennis en expertise biedt ETC resellers ondersteuning op het gebied van onder meer financial services, leasing en rental services, advisering, opleiding en training. ETC is in staat vrijwel de gehele ICT-markt te bedienen met haar complete range A-merk producten en het uitgebreide dienstenpakket op basis van one-stop-shopping. ETC beschikt over een uniek ETC Solution Centre, waar eindgebruikers als gast van hun reseller bijvoorbeeld eigen data met de oplossing van de reseller in een geavanceerde omgeving kunnen testen of tunen of aan hen kunnen laten demonstreren. Het hoofdkantoor van ETC is gevestigd aan de Tolnasingel 2 in Bodegraven. (KvK 28111311). Meer informatie is te vinden op www.etcdistribution.nl.

Over NetIQ
NetIQ, onderdeel van Attachmate, is aanbieder van geavanceerde systems en security management oplossingen. De producten van NetIQ helpen ondernemingen hun IT-service delivery en efficiency te verhogen. Met meer dan 12.000 klanten wereldwijd leveren de NetIQ-oplossingen meetbare business value en resultaten die geëist worden in dynamische organisaties. De Best of Breed oplossingen van NetIQ helpen IT-bedrijven bij hun belangrijkste business services, de beperking van operationele risico’s en document policy compliance. De management solutions van NetIQ bevatten ook Systems Management, Security Management, Configuration Control en Change Administration. Zie voor meer informatie www.netiq.com.
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Marcommit (voor NetIQ)
Ingeborg Schrijver
035-5822730 of 06-52542475
attachmate@marcommit.nl

Trefwoorden: Attachmate, Netiq, Vmware,