NetIQ vereenvoudigt beheer VMware-infrastructuur

Door: Attachmate  24-09-2007
Trefwoorden: Security, Beheer, Vmware

Leiden, 24 september 2007 – NetIQ, onderdeel van Attachmate, brengt de nieuwe versie van de AppManager module voor VMware op de markt. De vernieuwde module breidt de functionaliteit voor monitoring, rapportage, diagnostiek en probleemoplossingen uit naar virtuele en fysieke componenten van de hybride infrastructuur. Met AppManager voor VMware biedt NetIQ de meest uitgebreide oplossing voor het beheer van de virtuele server stack vanuit een centrale console.

Het gebruik van virtuele servers verhoogt de kans op verstoringen in de verschillende businessapplicaties, omdat zij gebruik maken van dezelfde fysieke infrastructuur. Daarom is het van groot belang de gehele virtuele stack, inclusief de onderliggende hardware te monitoren. AppManager voor VMware biedt volledige monitoring van de performance en beschikbaarheid van de virtuele server stack. Dit geldt voor zowel de VMware VirtualCenter en VMware ESX server als hardware en individuele virtuele machines. Daarnaast kan de module zowel over de virtuele als de hybride virtueel-fysieke infrastructuur rapporteren vanuit één centrale console. AppManager voor VMware maakt hierbij gebruik van de volledige functionaliteit van AppManager, zodat mogelijke verstoringen in de virtuele of fysieke componenten tijdig worden onderkend en problemen worden voorkomen.

Of het nu om de ontwikkel-, test-, acceptatie- of productieomgevingen gaat, de VMware module bewaakt voortdurend de status van zowel de VMware ESX server als het VirtualCenter. De module kan bij verstoringen niet alleen alerts genereren, maar laat ook zien welke impact dit op de businessservices heeft. Het visueel analyseren wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van de Service Maps van AppManager Control Center. Volledige integratie met NetIQ Analysis Center stelt beheerders in staat om met behulp van geavanceerde trendanalyse het gebruik van zowel de fysieke als de virtuele omgeving te optimaliseren.

“Onze klanten vertrouwen meer en meer op VMware als het gaat om het beheer van missiekritische diensten. Hierbij eisen zij volledig inzicht in de performance en beschikbaarheid van de virtuele infrastructuur in de context van de fysieke componenten”, aldus Joseph George, manager Product Management bij NetIQ. “AppManager voor VMware biedt onze klanten de garantie dat hun applicaties beschikbaar zijn in hun gevirtualiseerde omgeving, en biedt de informatie die zij nodig hebben om problemen tijdig te onderkennen en op te lossen.”

AppManager
NetIQ AppManager biedt oplossingen voor de beheersproblematiek van complexe heterogene infrastructuren. Met de ondersteuning voor meer dan 65 applicaties, databases, operating systems en netwerk devices biedt AppManager overzicht op de infrastructuur die bedrijven nodig hebben. AppManager maakt het ook mogelijk om technologieën van de volgende generatie, zoals VMware ESX server, Microsoft Office SharePoint Server, Exchange 2007, BlackBerry Enterprise Server en VOIP op een beheersbare manier in te zetten.

De nieuwe versie van AppManager voor VMware is beschikbaar vanaf 15 oktober 2007.

-----------------------

Over NetIQ
NetIQ, onderdeel van Attachmate, is aanbieder van geavanceerde systems en security management oplossingen. De producten van NetIQ helpen ondernemingen hun IT-service delivery en efficiency te verhogen. Met meer dan 12.000 klanten wereldwijd leveren de NetIQ-oplossingen meetbare business value en resultaten die geeist worden in dynamische organisaties. De Best of Breed oplossingen van NetIQ helpen IT-bedrijven bij hun belangrijkste business services, de beperking van operationele risico’s en document policy compliance. De management solutions van NetIQ bevatten ook Systems Management, Security Management, Configuration Control en Change Administration. Zie voor meer informatie www.netiq.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035-5822730 of 06-52542475
attachmate@marcommit.nl

Trefwoorden: Appmanager, Beheer, Security, Virtualcenter, Vmware, Vmware Esx Server,