Philips DAP kiest voor NetIQ security tools

Door: Attachmate  12-04-2007
Trefwoorden: Security, Attachmate, Netiq

Leiden/Drachten, 12 april 2007 – Philips DAP (Domestic Appliances and Personal Care) heeft voor NetIQ gekozen voor het verhogen en waarborgen van de betrouwbaarheid van de internet centric strategie. Security Manager van NetIQ helpt Philips DAP de internetactiviteiten te bewaken en events te rapporteren aan de centrale DAP IT-bewakingsomgeving. NetIQ Security Manager heeft een uitgebreide en geïntegreerde security management toolset. Hiermee kan Philips DAP alle events in de totale nieuwe internetarchitectuur auditen, monitoren en checken of deze compliant zijn met de security policies. Dit gebeurt op basis van real-time intrusion detection/protectie en event correlerende processen.

De nieuwe internet centric strategie, ontwikkeld voor de heterogene multi-platform omgeving van Philips DAP leidt tot rationalisering van de IT-Infrastructuur. In deze strategie staan user self-service, flexibiliteit en het vereenvoudigen van IT-processen centraal. Philips DAP werknemers kunnen, mits hiervoor geautoriseerd, medio dit jaar al gebruik maken van een webgebaseerde werkplek.

“Het internet is even gevaarlijk als nuttig voor individuen en organisaties. Het geeft de gebruiker een ongekende toegankelijkheid tot informatie en IT-bronnen. Identiteit hacks en diefstal van intellectueel eigendom is sinds de introductie van het internet sky-high gestegen”, aldus Herrien Bisschop, Manager Philips DAP Enterprise Security. “Hierdoor is het beveiligen van onze internet centric strategie van groot belang. Voor ons is Security Manager van NetIQ het product dat onze internet security strategie kan ondersteunen. Doordat het product heel compleet is samengesteld, voldoet het volledig aan de eisen die Philips DAP stelt aan het monitoren en auditen van onze infrastructuur. De vele out-of-the-box adapters van NetIQ Security Manager dragen mede bij aan het succes van het product.”

--------------------------------

Over Philips DAP
Philips DAP is een productdivisie van Koninklijke Philips Electronics N.V. en levert producten voor persoonlijke verzorging en huishoudelijke apparaten. Het hoofdkantoor van deze productdivisie is sinds januari 2007 gehuisvest in Amsterdam (IJ-Toren).
Philips DAP levert talrijke producten die de consument helpen bij de bereiding van gezond eten en drinken, de zorg voor het huishouden en kleding, en de verzorging van uiterlijke schoonheid en persoonlijk welzijn – kortom, producten die voor mensen de kwaliteit van het leven verbeteren. Philips DAP is een grote organisatie die wereldwijd sterk vertegenwoordigd is. DAP heeft productiefaciliteiten in zeven verschillende landen en nationale verkooporganisaties in 45 landen. Er zijn wereldwijd zo’n 12.000 mensen werkzaam. Zie voor meer informatie www.philips.com

Over NetIQ
NetIQ, onderdeel van Attachmate, is aanbieder van geavanceerde systems en security management oplossingen. De producten van NetIQ helpen ondernemingen hun IT-service delivery en efficiency te verhogen. Met meer dan 12.000 klanten wereldwijd leveren de NetIQ-oplossingen meetbare business value en resultaten die geeist worden in dynamische organisaties. De Best of Breed oplossingen van NetIQ helpen IT-bedrijven bij hun belangrijkste business services, de beperking van operationele risico’s en document policy compliance. De management solutions van NetIQ bevatten ook Systems Management, Security Management, Configuration Control en Change Administration. Zie voor meer informatie www.netiq.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Ingeborg Schrijver
035-5822730 of 06-52542475
attachmate@marcommit.nl

Trefwoorden: Attachmate, Netiq, Security,