Telindus gaat partnership aan met NetIQ en Metastore voor kwaliteitsbewaking van Managed VoIP

Door: Attachmate  29-04-2009
Trefwoorden: Voip, Attachmate, Telindus

Alphen aan den Rijn/Antwerpen, 29 april 2009 – NetIQ, onderdeel van Attachmate, heeft vandaag aangekondigd dat Telindus, Managed Service Provider (MSP) en onderdeel van Belgacom SA, een partnership is aangegaan met NetIQ en haar Value Added Distributeur Metastore voor optimale kwaliteitsbewaking van Managed VoIP-diensten. Met de ondersteuning van 100.000 telefoons verwacht Telindus één van de grootste Managed VoIP-implementaties in de EMEA-regio uit te rollen.

Telindus is op zoek gegaan naar een bedrijfsbrede en schaalbare oplossing die hen kan helpen bij het bieden van consistente prestaties, beschikbaarheid en kwaliteit van dienstverlening in hun Managed VoIP-omgevingen. Naast een betrouwbare basis had Telindus ook een oplossing nodig die breed genoeg ingezet kon worden om de Unified Communications (UC) componenten en de virtuele infrastructuur te ondersteunen. Tegelijkertijd moest de oplossing zorgen voor een kostenverlaging van de IT-activiteiten.

NetIQ draagt zorg voor het beheer van de gehele Managed VoIP-cyclus, inclusief netwerkevaluatie, pre-stationeringsfase, continue end-to-end monitoring, rapportage en capaciteitsplanning. Hierdoor kunnen de NetIQ-oplossingen proactief de kwaliteit van de Managed VoIP dienstverlening bewaken, vermindering van gesprekskwaliteit beperken en snel diagnoses vaststellen om een consistente, uitzonderlijke gebruikerservaring te garanderen. NetIQ en Metastore zullen Telindus met best-of-breed netwerkdiagnostiek, VoIP- en netwerkmonitoring helpen om de dagelijkse werking en beheer van de uitrol te waarborgen, ondersteund door de professional services van NetIQ. Telindus zal specifiek de NetIQ VoIP-technologie gebruiken voor:

- Het proactief bewaken en beheren van service levels.

- Het oplossen van bedrijfskritische issues bij klanten die gebruikmaken van Avaya, Cisco en Microsoft omgevingen.

- Het verzamelen en vaststellen van data voor de capaciteitsplanning om optimale patronen in netwerktraffic en het gebruik vast te stellen.

“Net zoals alle Managed Services Providers ondersteunen wij kritische communicatie binnen grote en veeleisende organisaties die streven naar vermindering van kosten, verbetering van productiviteit van medewerkers en het stroomlijnen van bedrijfsprocessen. Daarom is het consistent leveren van managed services en het waarmaken van beloofde prestaties voor ons een must voor succes”, aldus Yves Vlamijnck, solution manager bij Telindus. “We zijn met NetIQ en Metastore een partnership aangegaan, omdat er geen andere oplossing is die ons kan helpen bij het opstarten en uitvoeren van testen als voorbereiding voor een succesvolle VoIP-uitrol, die tegelijkertijd in staat is om de volledige dienstverlening te beheren en proactief de kwaliteit van de gebruikerservaring kan verbeteren. Bovendien kunnen NetIQ en Metastore onze toekomstige plannen om de virtualisatie technologie breder in te zetten en de uitvoering van een holistisch UC-strategie volledig ondersteunen.”

“Onze waardevolle relatie met Belgacom/Telindus als klant en met NetIQ als belangrijkste technologieleverancier, maakt Metastore de perfecte match-maker”, zegt Leo Van Dongen, CEO van Metastore. “De projectmanagers van Metastore zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van de uitrol. Onze internationale aanwezigheid in de markt garandeert lokale ondersteuning in de Benelux en Frankrijk, waar de belangrijkste datacenters zijn gevestigd.” Harald Zeeman, channel accountmanager Benelux bij NetIQ, vervolgt: “Metastore is in dit project verantwoordelijk voor de uitrol over het hele kanaal. Hun financiële, juridische en operationele inzet maakt de samenwerking zeer waardevol.”

“Voor elke MSP is een kostenverlaging van IT-activiteiten, mèt behoud van de prestaties van bedrijfskritische applicaties, essentieel voor het voeren van een succesvolle organisatie. Geconvergeerde communicatietechnologieën zijn vandaag de dag de oplossing voor organisaties met meerdere locaties en vestigingen. Veel organisaties implementeren VoIP echter zonder volledig inzicht in de impact van convergerend voice- en dataverkeer op een gedeeld netwerk. Dit kan dan leiden tot ontevreden gebruikers en downtime van het systeem”, licht Harald Zeeman verder toe. “Door samenwerking met NetIQ en Metastore voorkomt Telindus de valkuilen die inherent zijn aan VoIP-implementaties. Ze hebben de flexibiliteit om hun VoIP en Unified Communications aanbod vanuit een gecentraliseerd platform uit te breiden zonder afbreuk te doen aan de zakelijke doelstellingen.”

----------------------

Over Telindus
Telindus Group, actief onder de merknaam Telindus Belgacom ICT, vormt de ICT-pijler van de Belgacom Groep en levert oplossingen aan zowel bedrijven als (semi-) overheidsorganisaties. Het biedt onder meer producten voor de convergentie van spraak, data en video, beveiligde netwerkapplicaties en telepresence- en camerabewakingsoplossingen. Met sterke posities in Groot-Brittannië, Spanje, Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg versterkt Telindus Group de aanwezigheid van de Belgacom Groep op de Europese telecommarkt. Telindus Group wordt geleid door Michel De Coster en bestaat uit twee afzonderlijke entiteiten: Telindus NV en Telindus International. Voor meer informatie: www.telindus.nl.  

Over NetIQ
NetIQ, onderdeel van Attachmate, is aanbieder van geavanceerde systems en security management oplossingen. De producten van NetIQ helpen ondernemingen hun IT-service delivery en efficiency te verhogen. Met meer dan 12.000 klanten wereldwijd leveren de NetIQ-oplossingen meetbare business value en resultaten die geëist worden in dynamische organisaties. De Best of Breed oplossingen van NetIQ helpen IT-bedrijven bij hun belangrijkste business services, de beperking van operationele risico’s en document policy compliance. De management solutions van NetIQ bevatten ook Systems Management, Security Management, Configuration Control en Change Administration. Zie voor meer informatie www.netiq.com.  

Over Metastore
Metastore is sinds 1992 een onafhankelijke Value Added Distributeur van IT-beheer oplossingen voor het MKB. Het bedrijf is gespecialiseerd in systeem-, security- en businessmanagement. Het hoofdkantoor is gevestigd in Antwerpen en heeft sales en competence centra in Amsterdam en Oosterhout in Nederland, Luxemburg en Parijs in Frankrijk. Zie voor meer informatie www.metastoregroup.com.  

###

Copyright© 2009 NetIQ Corporation. All Rights Reserved. NetIQ, the NetIQ logo and AppManager are registered trademarks of NetIQ Corporation in the USA and other countries. All other trademarks, trade names, or company names referenced herein are used for identification only and are the property of their respective owners.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035-5822730
[email protected]  

Trefwoorden: Attachmate, Metastore, Netiq, Telindus, Voip,