Crucell doet afstand van Gräub AG, het veterinaire bedrijfsonderdeel van Berna Biotech

Door: Crucell Holland  05-04-2006
Trefwoorden: Veehouderij, Bedrijfsovername, Veterinaire Farmacie

Leiden, 5 april 2006 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL; Swiss Exchange: SW CRX) heeft vandaag bekendgemaakt dat zij overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van al zijn aandelen in het veterinaire farmaceutische productiebedrijf Dr. E. Gräub AG. Het bedrijf wordt onderdeel van VETINVEST GmbH, een Duits bedrijf dat investeringen doet op het gebied van veterinaire geneesmiddelen.

Dr. E. Gräub was volledig eigendom van het onlangs door Crucell geacquireerde Zwitserse vaccinbedrijf Berna Biotech AG. Crucell heeft tot verkoop van dit bedrijfsonderdeel besloten, waar 40 mensen werkzaam zijn, omdat de productie en verkoop van veterinaire geneesmiddelen geen kernactiviteiten zijn. Met de desinvestering wordt een belangrijke stap gezet naar het in lijn brengen van Crucell's activiteitenportefeuille met haar strategische prioriteiten.

De overname wordt formeel afgerond zodra toestemming is verkregen van de daartoe bevoegde mededingingsautoriteiten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Trefwoorden: Bedrijfsovername, Veehouderij, Veterinaire Farmacie

Contact Crucell Holland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share