Crucell en DSM Biologics maken bekend dat Invitrogen als eerste partner toetreedt tot het PER.C6®

Door: Crucell Holland  10-07-2006
Trefwoorden: Biotechnologie

Crucell en DSM Biologics maken bekend dat Invitrogen als eerste partner toetreedt tot het PER.C6® 'vendor network'

Leiden, 10 juli 2006 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL; Swiss Exchange: CRX) en technologiepartner DSM Biologics hebben vandaag bekendgemaakt dat Invitrogen, een vooraanstaande leverancier van life scienceproducten en -diensten, als eerste onderneming zal toetreden tot het 'vendor network' voor monoklonale antistoffen en recombinante eiwitten.

Dankzij haar PD-DirectTM servicepakket heeft Invitrogen uitgebreide ervaring met de PER.C6® technologie. PER.C6® licentienemers zullen kunnen profiteren van de expertise die Invitrogen heeft opgebouwd als een van de marktleiders op het gebied van het genereren van eiwit producerende cellijnen. Bovendien zal Invitrogen programma's voor het genereren van eiwit producerende cellijnen blijven ontwikkelen en optimaliseren die specifiek zijn toegesneden op de PER.C6® menselijke cellijn.

Het 'vendor network' is ontwikkeld om dergelijke specifiek op PER.C6® toegesneden hoogwaardige biotechnologische hulpmiddelen en diensten te ontwikkelen en aan te bieden. Het zal bestaan uit zorgvuldig geselecteerde, vooraanstaande leveranciers van producten en diensten met als aanbod bijvoorbeeld PER.C6® cellijn generatieprogramma's, kweekmedia, bioreactoren en andere productiematerialen en -apparatuur, en procesontwikkelingsdiensten. De partners in het 'vendor network' zullen ervoor zorgen dat er een stroom van innovaties blijft komen, met unieke producten en processen die de prestaties van het PER.C6® technologieplatform nog weer verder zullen verbeteren. Bovendien zullen zij hun eigen marketing- en verkoop-inspanningen inzetten om PER.C6®-gerelateerde goederen en diensten aan te bieden, wat weer zorgt voor een grotere wereldwijde brand exposure voor het PER.C6® merk.

Trefwoorden: Biotechnologie

Contact Crucell Holland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share