Crucell maakt goedkeuring bekend van Quinvaxem(TM) vaccin in Korea

Door: Crucell Holland  27-03-2006
Trefwoorden: Gezondheidszorg, Vaccinatie

Leiden / Seoul, Korea, 27 maart 2006 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext en NASDAQ: CRXL; Swiss Exchange: SW CRX) heeft vandaag bekendgemaakt dat de Koreaanse voedsel- en geneesmiddelenautoriteit (KFDA) marktgoedkeuring heeft gegeven voor het Quinvaxem(TM) vaccin dat door Crucell in Korea zal worden geproduceerd. Quinvaxem(TM) is een vloeibaar pentavalent vaccin dat ontwikkeld is in samenwerking met Chiron, die vier van de vijf componenten levert als halffabrikaat.

Quinvaxem(TM) is een combinatieproduct met antistoffen die bescherming bieden tegen vijf belangrijke kinderziekten: difterie, tetanus, kinkhoest, hepatitis B en Haemophilus influenzae type b, een van de belangrijkste veroorzakers van hersenvliesontsteking bij kinderen. Internationaal gezien is dit het eerste volledig vloeibare vaccin dat op de markt komt dat al deze vijf antistoffen bevat, een belangrijk voordeel qua gebruiksgemak. Supranationale organisaties zijn belangrijke afnemers van combinatievaccins, die worden gebruikt voor massa-inentingscampagnes in ontwikkelingslanden.

Het Quinvaxem(TM) productdossier is in 2005 ingediend bij zowel de KFDA als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit kindergeneeskundige vaccin biedt een oplossing voor een medisch probleem waar in veel landen van de Derde Wereld nog niets voor beschikbaar was. De volgende stap is naar verwachting dat de WHO haar eigen onderzoek afrondt en de WHO 'prekwalificatie' afgeeft, een noodzakelijke voorwaarde voor het beschikbaar stellen van het combinatievaccin aan supranationale inkooporganisaties.

Crucell start onmiddellijk met de productie van het Quinvaxem(TM) vaccin in haar Koreaanse dochteronderneming. De eerste verkopen zullen naar verwachting in de tweede helft van 2006 plaatsvinden. Op dit moment bedraagt de vraag meer dan 50 miljoen doses, wat in de komende vijf jaar kan oplopen tot meer dan 150 miljoen doses per jaar.

Ronald H. Brus, CEO van Crucell zei hierover: "Wij willen een belangrijke leveranciers voor kindervaccins in de Derde Wereld worden. De marktgoedkeuring voor Quinvaxem(TM) door de Koreaanse KFDA is een belangrijkste eerste stap op weg naar het realiseren van die doelstelling en een mijlpaal in onze strategie om een van de marktleiders te worden op het gebied van vaccins."

Trefwoorden: Gezondheidszorg, Vaccinatie

Contact Crucell Holland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share