Crucell verkoopt Rhein Biotech GmbH aan Dynavax

Door: Crucell Holland  28-03-2006
Trefwoorden: Bedrijfsovername, Biotechnologie, Biofarmaceutica

Leiden, 27 Maart 2006 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL; Swiss Exchange: SW CRX) heeft vandaag bekendgemaakt de biofarmaceutica- en vaccinproducent Rhein Biotech GmbH door middel van een transactie in contanten te willen afstoten. Rhein Biotech GmbH is een onderdeel van Rhein Biotech N.V. (Frankfurt, Geregelter Markt:RBO), een onderneming waarin Berna Biotech AG een aandeel bezit van 93%. Berna Biotech is recent verworven door Crucell N.V.

Rhein Biotech GmbH is gevestigd in Düsseldorf (Duitsland) en heeft circa 45 medewerkers. Het zal worden overgenomen door Dynavax Technologies Corporation (NASDAQ:DVAX), een in de Verenigde Staten gevestigd biotechnologiebedrijf.

Zowel Crucell als Dynavax beogen met de transactie belangrijke strategische doelstellingen te realiseren. Deze transactie helpt Crucell zich duidelijker te richten op zijn kerncompetenties door het afstoten van een aantal niet-strategische activiteiten. Met deze desinvestering wordt een belangrijke stap gezet op weg naar het in lijn brengen van Crucell's activiteitenportefeuille en haar strategische prioriteiten.

De geplande overname houdt in dat Dynavax circa € 10 miljoen (US$ 12 miljoen) zal betalen in ruil voor 100% van de aandelen van Rhein Biotech GmbH. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Rhein Biotech NV. Crucell zal op grond van de thans beschikbare informatie bewerkstelligen dat Berna Biotech voor de verkoop van Rhein Biotech GmbH zal stemmen. Naar verwachting zal de transactie in het tweede kwartaal van 2006 worden afgerond.

Trefwoorden: Bedrijfsovername, Biofarmaceutica, Biotechnologie,

Contact Crucell Holland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share