Stadsganzenbord

Stadsganzenbord van Groepswijzer.nl

Door: Groepswijzer.nl  10-08-2011
Trefwoorden: Bedrijfsuitje, Dagje Uit, Groepsarrangementen

Kaartlezen, de een is er wat beter in dan de ander, maar de meeste mensen beheersen die vaardigheid wel. Maar kunt u een 17e-eeuwse kaart lezen?  Waarom niet: kaarten uit de 17e eeuw zijn niet veel anders dan hedendaagse kaarten, hooguit mooier en rijker aan detail. Het enige verschil is natuurlijk dat de hedendaagse stad er heel anders uitziet dan de stad van 350 jaar geleden. Of niet?

In 1649 werd een dik en groot boek uitgegeven: het Tooneel der Steden, gevuld met plattegronden van Joan Blaeu. Deze plattegronden bevatten een rijkdom aan details: ieder huisje en zeker ieder groter gebouw is in detail te zien en zelfs het kleinste steegje is terug te vinden. Wie met zo’n kaart door de stad Leiden loopt, ziet wat Rembrandt zag, in Haarlem kunt u in de voetsporen van Frans Hals treden en in Delft gaat u Vermeer achterna. Maar is er nog voldoende gebleven om ook daadwerkelijk met een kaart uit de 17e eeuw uw weg te vinden?

U splitst uw groep in kleinere teams die, gewapend met een originele 17e-eeuwse stadsplattegrond op pad gaan. Opiedere lokatie moet een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd worden. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet. En wie niet verdwaalt! Dit arrangement is ook verkrijgbaar in het Engels!

Boek het Stadsganzenbord in Leiden, Delft, Dordrecht, Den Haag en Haarlem bij Groepswijzer.nl, 071-5235530 of www.groepswijzer.nl.

Trefwoorden: Bedrijfsuitje, Dagje Uit, Groepsarrangementen, Groepsuitjes, Stadswandelingen