Stilla wordt Frank Smulders Wijneducatie

Door: Melman Communications  28-11-2006

De cursussen in het kort
Frank Smulders Wijneducatie verzorgt de cursussen van de Britse Wine & Spirit Education Trust. Deze WSET, is ‘s werelds grootste wijnopleider, met jaarlijks meer dan 15.000 cursisten in 35 landen. In Nederland worden drie, in moeilijkheidgraad oplopende cursussen gegeven.
De “Intermediate Course” is een krachtige beginners cursus voor zowel consumenten die iets meer over wijn willen weten, als mensen die in de wijnbranche werkzaam zijn. Deze cursus wordt door het gehele land gegeven op 8 verschillende plaatsten. De “Advanced Course” is een cursus voor de gevorderde wijnkenner. Deze cursus behandelt alle belangrijke wijnen en wijngebieden van de wereld, waarbij analytisch proeven zeer intensief wordt geoefend. Qua inhoud richt deze cursus zich meer op inzicht, analyse en actualiteit en is daardoor ook aantrekkelijk voor vinologen die een opfris cursus willen doen. Bovendien is deze cursus verplicht om toegang te verkrijgen tot Nederlands zwaarste wijnopleiding, de “Diploma Course”. De “Advanced Course” wordt zowel in het voor- als najaar gegeven op 5 verschillende plaatsen in het land, in het Nederlands als ook de Engelse taal.
De “Diploma Course” is bedoeld voor kandidaten met een gedegen kennis en ervaring met wijn, die de “Advanced Course” met succes hebben afgesloten. Bij deze cursus ligt de nadruk op de professionele benadering van wijn. De “Diploma Course” wordt onderwezen door een internationaal team van ervaren Masters of Wine waarbij de lessen en examens geheel in het Engels zijn. Het diploma is internationaal erkend en staat in binnen- en buitenland in hoog aanzien. Bovendien is het de verplichte vooropleiding voor de studie tot Master of Wine. De cursus wordt onderwezen in Meerle, net over de Belgische grens, bij Breda.

Promotie plan Frank Smulders Wijneducatie
Hoewel Frank Smulders sinds 2002 wijncursussen aanbiedt, is gebleken dat de doelgroep nog onvoldoende bekend is met het cursusaanbod. Het doel van het promotieplan is ervoor te zorgen dat het aanbod van Frank Smulders Wijneducatie meer onder de aandacht wordt gebracht. De te organiseren activiteiten zullen er vooral op gericht zijn de naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast zal zowel de vakhandel als consument regelmatig worden geïnformeerd over de ontwikkelingen en het unieke karakter van de cursussen, die als enige in Nederland internationaal erkend zijn.

Meer informatie
Meer informatie over de cursussen van Frank Smulders Wijneducatie is te vinden op de website: www.wijneducatie.nl.