window.NREUM||(NREUM={});NREUM.info = {"beacon":"bam.nr-data.net","errorBeacon":"bam.nr-data.net","licenseKey":"f0d35ca3ee","applicationID":"333426","transactionName":"YwFUZUoFCkBVBhZZXFpLd2JoSwJGWAkSQlZHF0RUVAEFQFFLA0NDTA==","queueTime":0,"applicationTime":35,"ttGuid":"ECB12F9CC2AB2F40","agent":""} <meta content="Word.Document" name="ProgId" /> <meta content="Microsoft Word 12" name="Generator" /> <meta content="Microsoft ..." />

het nti bestaat 65 jaar

het nti bestaat 65 jaar van Nti

Door: Nti  07-04-2009
Trefwoorden: Cursus, Cursussen, Studeren

Het NTI bestaat 65 jaar

Het NTI is in 65 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste afstandsopleiders van Nederland. Door de jaren heen is er veel veranderd, maar de essentie van studeren bij het NTI is gelijk gebleven: de student bepaalt waar en wanneer hij studeert.

Met een startkapitaal van 800 gulden begon Bram van Leeuwen tijdens de 2e Wereld Oorlog met het Nederlands Talen Instituut. Van Leeuwen schreef een taalcursus Engels, waar op dat moment veel vraag naar was. In 1944 ging deze cursus daadwerkelijk van start. In de jaren die volgden bouwde Van Leeuwen zijn instituut verder uit. Hij ontwikkelde nog een aantal taalcursussen en vervolgens ook handels-, hobby- en damescursussen.

Het NTI werd zo bekend dat het tot in de jaren 70 voldoende was als men op de envelop alleen ‘Nederlands Talen Instituut, Rotterdam’ zette, de brief werd gewoon goed bezorgd.

Omdat de benaming Nederlands Talen Instituut al snel de lading niet meer dekt, wordt nu alleen de naam NTI nog gebruikt.

Door de jaren heen zijn er nieuwe ontwikkelingen geweest waarmee het NTI haar leidinggevende positie binnen het afstandsonderwijs heeft onderstreept. Enkele recente ontwikkelingen:
I
n 1997 werd het NTI MBO-College opgericht. Vandaag de dag biedt het NTI MBO-College 45 veelgevraagde MBO-opleidingen aan en is daarmee de grootste MBO-afstandsopleider van Nederland.
In 2000 werd Hogeschool NTI opgericht en ging de eerste HBO-opleiding van start. Inmiddels zijn daar 21 erkende HBO-opleidingen bij gekomen.
In 2002 werd NTI University opgericht. Momenteel biedt NTI University de opleidingen Master of Business Administration (MBA) en MBA Primer aan.
Vanaf
2004 worden alle NTI-studenten door een persoonlijke mentor begeleid.
In 2005 introduceerde het NTI ‘Blended Learning’, het leerconcept van de 21ste eeuw! Daarnaast is in 2005 NTI Bedrijfsopleidingen opgericht. NTI Bedrijfsopleidingen geeft invulling aan de scholingsbehoeften binnen bedrijven.
In 2006 is het NTI gestart met het aanbieden van opleidingen speciaal voor 50+’ers. 
In 2008 zijn de schriftelijke examens grotendeels vervangen door digitale examens die iedere werkdag op 26 locaties in Nederland worden afgenomen.

In april 2009 bestaat het NTI 65 jaar en is het instituut uitgegroeid tot
een van de belangrijkste afstandopleiders van Nederland met ruim 125 medewerkers, 350 opleidingen en 70.000 studenten die een cursus, beroeps-, MBO-, HBO-, University- of Bedrijfsopleiding volgen. Deze studenten studeren via het unieke ‘Blended Learning’-onderwijsconcept, waardoor ze op een flexibele manier, met goede begeleiding een erkende opleiding kunnen volgen. Ter ere van haar 65-jarig bestaan trakteert het NTI in de maanden april en mei op gratis spelcomputers.

Trefwoorden: Cursus, Cursussen, Nti, Studeren, Thuis Leren, Thuis Studie, Zelfstudie