22e Straatmuzikantenconcours De Gouden Pet zoekt deelnemers

22e Straatmuzikantenconcours De Gouden Pet zoekt deelnemers van Prokwadraat

Door: Prokwadraat  26-05-2008
Trefwoorden: Oproep, Straatmuziek, Gouden Pet

Ook in 2008 zal het uiterst succesvolle en landelijke bekende concours voor straatmuzikanten, De Gouden Pet, weer plaatsvinden in Leiden, dit keer op zondag 6 juli. Er is nieuws! De finale van de Gouden Pet verhuist van het Pieterskerkplein naar het Hooglandsekerkplein.

Iedere straatmuzikant die in een prachtige ambiance deel wil nemen aan het leukste festival van Nederland kan zich aanmelden. Het Gouden Pet Festival is inmiddels wijd en zijd bekend als het leukste en gezelligste straatmuzikantenconcours van Nederland. Eén keer per jaar wordt op iedere straathoek van Leiden gemusiceerd. Koren, close harmony groepen, folksingers met een gitaar, smartlapzangers begeleid door accordeon. Rijp en groen talent laat zich horen aan een enthousiast publiek. Aan het eind van de dag treden zes finalisten - uitverkoren door een deskundige jury – op het Pieterskerkplein voor het voetlicht, waarna jury en publiek bepalen wie de winnaar van de Gouden Pet is. De winnaar van de 1e prijs krijgt € 1.000,- en de felbegeerde Gouden Pet. De 2e prijs bedraagt € 500,- en de 3e prijs € 250,-.

De voorronde van het festival begint om 12.30 uur en de finale is om 16.30 uur op het Hooglandsekerkplein. Het festival is gratis toegankelijk. Kijk voor het programma en de uitgebreide biografieën op www.goudenpet.nl of haal zondag een gratis programma op het Hooglandsekerkplein. Straatmuzikantenconcours De Gouden Pet is al jaren een zelfstandig festival dat de laatste vijf jaar wordt georganiseerd door Stichting Muziekfestivals Leiden en daarvoor door Stichting de Gouden Pet. Het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers en facilitair ondersteund door ProKwadraat-Groepswijzer.nl.

Inschrijven?
Iedereen die zijn muzikale vaardigheden tentoon wil spreiden voor een aandachtig publiek wordt van harte uitgenodigd zich in te schrijven voor de Gouden Pet. Plezier verzekerd! Inschrijven kan tot 22 juni 2008 via www.goudenpet.nl of bellen met 071-5236805.

Trefwoorden: Gouden Pet, Oproep, Straatmuziek, Straatmuzikant,