24 mei 2008 Voorronde Leids Festival van het Levenslied

24 mei 2008 Voorronde Leids Festival van het Levenslied van Prokwadraat

Door: Prokwadraat  15-05-2008
Trefwoorden: Levenslied, Groepswijzer.nl

Het Leids Festival van het Levenslied bestaat 10 jaar. Op zaterdag 24 mei 2008, van 10.00 tot 17.00 uur, organiseert stichting Muziekfestivals Leiden de voorronde van dit festival bij het gebouw ‘Nieuwe Energie’. Artiesten uit heel Nederland strijden dan om geldprijzen, een bokaal en de eeuwige roem. De jury beoordeelt deze dag wie door mag naar de finale op zaterdag middag 30 augustus die wordt gehouden tijdens het Rapenburgfestival. De organisatie heeft nog een paar open plekken in de voorronde beschikbaar. De aanmeldtermijn is verlengd tot 20 mei 2008.
Voorronde
Iedere act verzorgt een optreden van zo’n 15 minuten (circa 3 nummers). De jury beoordeelt de artiesten op zang (zang en stemkwaliteit), muzikale begeleiding (uitvoering, kwaliteit muzikanten), theatrale presentatie (oprechtheid, passie, originaliteit) en repertoire (Nederlandstalig levenslied). Er gaan zes acts door naar de finale. George Julien tekent voor presentatie van het festival. Het festival vindt plaats voor ‘Nieuwe Energie’, 3e Binnenvestgracht 23, 2312 NR LEIDEN.

Prijzen
Voor de winnaars van het festival is er een hoofdprijs van € 500 plus de bokaal van het levenslied. Nummer twee krijgt € 250 en nummer drie € 125.

Inschrijving
Deelnemers kunnen zich inschrijven op www.levenslied.nl inschrijven. De inschrijving loopt tot 20 mei 2008. De deelnemers krijgen vervolgens bericht hoe laat ze die dag kunnen optreden.
Finale
De finale van het Leids Festival van het Levenslied wordt dit jaar voor het eerst gehouden tijdens het Rapenburgfestival dat op 30 en 31 augustus plaatsvindt op het Rapenburg te Leiden.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het festival en alle achtergronden op www.levenslied.nl.

Voor de pers
Voor meer informatie over het festival kunt u contact opnemen met Frank van Leeuwen van stichting Muziekfestivals Leiden (06-10 39 94 88).

Trefwoorden: Groepswijzer.nl, Levenslied,