BestemmingLeiden.nl, dagtochten op inschrijving in Leiden

Door: Prokwadraat  06-03-2007
Trefwoorden: Arrangement, Inschrijving

Voor al die mensen die op een comfortabele en leuke manier kennis willen maken met Leiden (of gewoon nog meer te weten willen komen) is er nu BestemmingLeiden.nl. Iedere twee à drie weken biedt BestemmingLeiden.nl een onderhoudend dagtochtje in Leiden aan, telkens met een andere invalshoek.
Op www.BestemmingLeiden.nl kan de bezoeker zich op heel eenvoudige manier inschrijven voor een uitje naar keuze. Op korte termijn heeft BestemmingLeiden.nl het volgende in de etalage staan:

1 april: Leiden, stad van ontdekkingen (met stadswandeling)
Voor wie nog nooit in Leiden is geweest is dit het ideale arrangement, want het behelst een algemene introductie in de stad. U volgt de groei van Leiden van een dorpje met een kapelletje voor de Graaf van Holland tot de op één na grootste stad van de Nederlanden in de 17e eeuw. De nadruk ligt natuurlijk op de hoogtijdagen in de Gouden Eeuw, toen de Leidse lakenindustrie haar producten over de hele wereld verscheepte en Rembrandt geboren werd in de Weddesteeg. En u kunt aan den lijve ervaren hoeveel waterwegen Leiden doorkruisen.

Na de koffie met gebak maakt u een stadswandeling met één van onze gidsen. Daarna geniet u van een uitgebreide lunch. In de middag kunt u een bezoek brengen aan een museum naar keuze (Leiden heeft er acht!).

15 april: Oude Hofjes en Hoge Thee
Leiden telt 35 hofjes en dat is veel voor een middelgrote stad. Hoewel... in de 17e eeuw was Leiden natuurlijk de grootste stad van de Nederlanden, na Amsterdam. En Leiden telde een aantal rijke bewoners, die - vaak op hun sterfbed - hun plaatsje in de hemel veilig wilden stellen door een hofje te stichten. Daar mochten dan arme, oude, alleenstaande mensen gratis wonen.
Vandaag de dag worden hofjes bewoond door een dwarsdoorsnee van de bevolking, maar nog steeds zijn het oases van rust in een drukke stad, vaak voorzien van prachtige tuinen.

Na de koffie met gebak neemt een gids u mee langs een keus uit de hofjes. U hoort de verhalen van hun stichters en natuurlijk hoe zij bijdroegen aan de groei van Leiden. Om te blijven bij het thema "tuin" bezoekt u daarna de Hortus Botanicus, de botanische tuin van de universiteit. Ook de wortels van deze tuin liggen in de 17e eeuw.

Tot slot sluit u uw arrangement af met een sfeervolle High Tea.


Ga naar www.BestemmingLeiden.nl voor meer informatie.

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Groepswijzer.nl, Bart in ’t Veld. (071-5233485). Neem contact met ons op voor het samenstellen van een serviceaanbieding voor uw lezers/kijkers/luisteraars.

Trefwoorden: Arrangement, Inschrijving