Erica Terpstra opent Zilveren Kruis Achmea LadiesWalk

Erica Terpstra opent Zilveren Kruis Achmea LadiesWalk van Prokwadraat

Door: Prokwadraat  27-03-2008
Trefwoorden: Ladieswalk

De voorzitter van NOC*NSF, Erica Terpstra, zal op 27 april de eerste LadiesWalk in de Leidse Waag officieel openen. De LadiesWalk, een wandeldag speciaal voor vrouwen, vertrekt vanuit de Waag en biedt een keus aan activiteiten en wandelroutes. Om 10.30 uur zal Erica Terpstra een symbolisch startschot geven. Symbolisch, omdat de deelnemers al vanaf 9.00 uur kunnen vertrekken.
De voorinschrijving is geopend op www.ladieswalk.nl. Met de opbrengsten van het evenement ondersteunt de ZKA LadiesWalk de Stichting Amazones.
De Amazones bieden toegankelijke informatie over borstkanker bij jonge vrouwen. Op de website www.de-amazones.nl staan veel ervaringsverhalen van jonge borstkankerpatiënten. Zij hebben onverwacht en op jonge leeftijd gezien dat de dood heel dichtbij kan zijn. Dankzij een uitgebreid netwerk van lotgenoten worden vragen over borstkanker snel beantwoord en ervaringen gedeeld. Op de site staan veel praktische tips en er is een zeer drukbezocht forum voor lotgenoten, partners, familie en vrienden.
Maar er is meer: Er zijn wandelingen en themameetings om elkaar in levende lijve te leren kennen. De Amazones gaan ook naar de sauna om weer te wennen aan een veranderd lichaam na borstkanker. Ze lopen hard om weer conditie op te bouwen en naar een nieuw doel toe te werken. En ze verzorgen theaterworkshops voor verpleegkundigen om hen te laten beleven wat patiënten voelen.

Trefwoorden: Ladieswalk