Junior Eats Alone derde kandidaat op Het TalentenJacht Leiden

Junior Eats Alone derde kandidaat op Het TalentenJacht Leiden van Prokwadraat

Door: Prokwadraat  18-06-2008
Trefwoorden: Muziek, Boot, Bands

Leiden – Zaterdag 21 juni zal de derde ronde van Het TalentenJacht plaatsvinden. De band die deze keer het Leidse publiek zal vermaken is het Leidse ‘Junior Eats Alone’. Deze band zal per boot diverse terrassen in Leiden aandoen. De optredens vinden plaats van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Het TalentenJacht is een bandwedstrijd waarbij de diverse bands per boot door de grachten van Leiden zullen varen en zich zo op een originele manier aan het publiek kunnen presenteren. Bij het terras van Annie’s Verjaardag zullen de bands beoordeeld worden door een vakkundige jury. Kwaliteit van de performance staat voorop.

Junior Eats Alone is een nieuwe band met een rijk verleden. Onder de naam “Id” wisten ze de afgelopen jaren indruk te maken met het uitbrengen van verschillende demo’s. Ook live heeft de band zijn sporen verdiend. Zo schopte de band het tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, speelden ze op radio 3FM, won de band verschillende regionale popprijzen en deed het voorprogramma’s voor o.a. Damien Rice en Steve Wynn in gerenommeerde popzalen als Paradiso, LVC en het Paard. De band werd vergeleken met Dave Matthews Band, Radiohead en Calexico en de pers bejubelde de band met omschrijvingen als “originele melodierijke gitaarpop met een licht symfonisch tintje” (OOR Magazine) en “prachtige oprechte liedjes met een zeldzame eigenheid. Wat een kwaliteit!” (Live XS).. Meer info over de band op http://www.junioreatsalone.com.

CTV Zuid-Holland stelt zich ten doel nieuwe culturele recreatieve activiteiten te initiëren en producten te ontwikkelen die een bijdrage leveren aan de culturele en toeristische ontwikkeling van Zuid-Holland. Het TalentenJacht is één van deze activiteiten en wordt georganiseerd door Prokwadraat-Groepswijzer. CTV Zuid-Holland brengt met ‘Het TalentenJacht’ vraag en aanbod bij elkaar door te zorgen voor een drijvend podium waar diverse talentvolle muziekgroepen hun kunsten kunnen vertonen aan een divers nieuw publiek. Uit de 10 deelnemende bands wordt door een deskundige jury een keus gemaakt. De winnaar mag een optreden verzorgen op het hoofdpodium tijdens het Rapenburgfestival op 30 augustus 2008.

Het programma van Het TalentenJacht
21 juni 2008 – Junior Eats Alone uit Leiden
28 juni 2008 – Moonpilot uit Den Haag
29 juni 2008 – ONS uit Mierlo
19 juli 2008 – Musical Impact uit Krimpen aan den IJssel
2 augustus 2008 – Leave uit Den Haag

Contactgegevens:
Prokwadraat, Frank van Leeuwen
Email: info@prokwadraat.nl
Internet: www.hettalentenjacht.nl
Telefoon: 071-5233485

Trefwoorden: Bands, Boot, Ctv Zuidholland, Groepswijzer, Muziek, Prokwadraat, Talentenjacht,