Persbericht: Finale 10e editie Leids Festival van het Levenslied

Persbericht: Finale 10e editie Leids Festival van het Levenslied van Prokwadraat

Door: Prokwadraat  19-08-2008
Trefwoorden: Finale, Levenslied, Groepswijzer.nl

Persbericht
19 augustus 2008

Finale 10e editie Leids Festival van het Levenslied

Op 30 augustus 2008 maken levenslied vertolkers Harmina de Jonge (Hellenthal-D), Wiljo en Ernie (Rotterdam), John van Tongeren (Leiden), Republiek van de Muziek (Amersfoort), Ray Heiden (Leiden) en Joris (Groningen) hun opwachting in de finale van de 10 editie van het Leids Festival van het Levenslied tussen 13.00 en 16.00 uur op het Rapenburg te Leiden. De artiesten zullen twee liedjes vertolken een deskundige jury zal vervolgens haar deskundig oordeel vellen over de finalisten en een winnaar kiezen. De artiesten worden beoordeeld op muzikaliteit, performance, originaliteit en repertoirekeuze. De winnaar ontvangt een cheque van € 500 en de tweede en derde respectievelijk € 250 en € 125. De presentatie is in handen van George Julien. Meer informatie op www.levenslied.nl.

Al 10 jaar wordt het Leids Festival van het Levenslied in Leiden gehouden. Het festival heeft zich bewezen als een prima opstap voor talent. Veel artiesten hebben hun (regionale) bekendheid te danken aan dit festival dat wordt georganiseerd door de stichting Muziekfestivals Leiden. Het festival maakt dit jaar deel uit van het overkoepelende Rapenburgfestival. Kijk voor het programma op www.rapenburgconcert.nl. Door deze samenwerking krijgen de artiesten de gelegenheid op te treden op het majestueuze podium dat op 29, 30 en 31 augustus op het Rapenburg ligt.
Korte biografieën artiesten

Harmina de Jonge (Hellenthal)

Harmina de Jonge is een zangeres van het levenslied en heeft al veel meegemaakt. Harmina ziet het Leids Festival van het Levenslied als een heel goede aanvulling op haar muziekloopbaan. Harmina staat ook in de Mega Piraten Festival als de Zangeres Zonder Naam, een gigantisch levenslied tour door heel Nederland.
John van Tongeren (Leiden)

John van Tongeren werd in 2001 al eens tweede in de categorie klassiekers met het nummer ‘Te Jong’ en is in Leiden een bekende levensliedvertolker. Naast het serieuze nummers heeft hij ook veel feestnummers en hedendaagse nummers op zijn repertoire staan.
Joris (Groningen)

Joris uit Groningen werd vorig jaar derde in de finale van het Leids Festival van het Levenslied dat toen op de Beestemarkt werd gehouden. Joris brengt het Levenslied met een serieuze knipoog is vast van plan het ver te schoppen in de muziekwereld. Met zijn nieuwe single ‘Voor de eerste keer//oemba boela’ verwacht hij dit jaar door te breken.
Republiek van de Muziek (Amersfoort)

Ytsen Kooistra en zanger Robin Zuidam vormen samen de Republiek van de muziek. Onlangs werd de CD ‘Echt’ gepresenteerd waarvan de single ‘Waar je ook bent’ regelmatig op de radio te horen is.
Ray Heiden (Leiden)

Ray is een graag geziene gast als zanger op feesten en partijen in Leiden en omgeving. Ray heeft al meerdere keren meegedaan en bereikte in 2007 de finale.
Wiljo & Ernie (Rotterdam)

Wiljo en Ernie zouden graag cabaretiers willen zijn, maar daarvoor zwijmelen ze te veel aldus de critici. De nadruk ligt op de liedjes, welke zijn gegrepen uit het leven. Dat kan soms korter zijn dan het uiteindelijke liedje en een andere keer bestrijkt het juist een aantal jaren inclusief de toekomst.

Meer informatie:
Stichting Muziekfestivals Leiden
Frank van Leeuwen
T: 071-5236805

Trefwoorden: Finale, Groepswijzer.nl, Harmina, Levenslied,