Veel muziek(spektakel) en poëzie tijdens 10e editie Leidse Waterdagen

Veel muziek(spektakel) en poëzie tijdens 10e editie Leidse Waterdagen van Prokwadraat

Door: Prokwadraat  18-06-2009
Trefwoorden: Muziek, Sloepen, Talentenjacht

 

Noot voor de  pers: neem voor meer informatie contact op met Frank van Leeuwen 071-5233485. Het bijgesloten plattegrondje met het programma voor zondag is vanzelfsprekend ook voor u beschikbaar. Alles staat voor u klaar op onze ftp-server: en fotomateriaal (ftp.ctvzuidholland.nl Login:pers@ctvzuidholland.nl; paswoord: pers)


27 juni 2009  13.00 tot 16.30 uur – Het TalentenJacht

Het publiek op de wal zal vermaakt worden met een drietal acts die meedoen aan het TalentenJacht. Het TalentenJacht is een bandwedstrijd waarin de deelnemende bands strijden om een optreden tijdens het Rapenburgfestival, €  500 en de eeuwige roem. De bands verzorgen deze middag een optreden op een boot op de Leidse grachten.  Tijdens deze ‘showcase’ wordt de band gedurende  15 minuten beoordeeld door een deskundige jury. Dit juryoptreden vindt plaats om 14.00 uur op de Nieuwe Rijn bij Etablissement Einstein. Meer info over het TalentenJacht op www.hettalentenjacht.nl.  De bands die deze middag meedoen zijn:

Forecast Jah Reign

Forecast Jah Reign maakt swingende, african roots muziek met een sausje van Reggae; muziek waarop je niet stil kunt blijven staan. Deze band heeft een missie: door hun muziek willen ze een bijdrage leveren aan het oplossen van honger in de Derdewereldlanden, het beschermen van het milieu en het opkomen voor de rechten van de vrouw. Kortom, wereldvrede en gelijkheid, daar staan ze voor.

Red Fridge

Red Fridge is een kersverse, enthousiaste bluesformatie uit Leiden. Sinds het haar podiumdebuut tijdens de  Leidse Jazzweek, als voorprogramma van Livin' Blues Xperience in de Waag gaat het hard. Red Fridge treedt veel op in de regio Leiden maar ook daarbuiten . Het bandcoaching-project van Ontzettend Leiden heeft Red Fridge in 2008 aan demo-opnamen, een fotoshoot en een optreden in een bomvol LVC geholpen. Red Fridge heeft een uniek geluid: "groovy blues in een kaleidoscoopvisie van koele bluesy ballades en bulderende cadansen, met uitstapjes naar jazz en funk".

Pollution

Pollution  is een Leidse poprock band die werd opgericht in september 2008. Na een deelname aan Ontzettend Leiden  stonden ze in de finale van Stacey Rookhuizen's 'Dutch Delight' en werden gevraagd voor het bandcoachingstraject van Ontzettend Leiden. De muziek van Pollution is vrolijk, funky, soms invloeden van ska en af en toe een ballad tussendoor.

27 juni 2009 19.00 – 22.00 uur - Covervloot

De coverbands ‘Bazooka Joe’ en ‘Toon’ zullen Leiden doen swingen op haar grondvesten. De boten zullen rondvaren in het centrum van Leiden en het publiek op de terrassen en walkanten vermaken.

Bazooka Joe

Bazooka Joe is een Leidse coverband, die het beste uit dertig jaar rockmuziek samensmelt tot één dampende show. Van Rolling Stones tot Lenny Kravitz, van Deep Purple tot AC/DC en via Prince weer terug naar Hollandse helden van weleer zoals Focus en Golden Earring. Voortgekomen uit legendarische Leidse bands zoals Spirit of St Louis, Catapult, Everyday's Shampoo en Play it again Sam, brengt Bazooka Joe een rockshow met veel power en energie.

TOON

Swingende pop rock covers doen de seventies herleven met de Leidse formatie "Toon". Het dak er af, veel gezelligheid, herkenbare songs met passie en muzikaliteit gebracht. "Toon" staat garant voor een feest waar zowel de jeugd als de oudere jongere aan hun trekken komen. De spil van de band is gitarist en geluidsman Anton "Toon" van Hooijdonk.

28 juni 2009 12.30 – 16.30 uur – Liedkunst,  poëzie en muziekspektakel

Op de zondagmiddag is het tijd voor uiteenlopende acts. Van poëzie tot kleinkunst en van opera tot hardrock. De acts zullen al dichtend en musicerend door de grachten varen en op drie vaste plekken een optreden van ongeveer een kwartier uitvoeren.

‘Dichter in de gracht’

De dichters Eric van Hoof, Martin Aart de Jong, Han Ruijgrok en Sees Snikkers dobberen in de grachten en leggen bij terrasjes een spervuur aan gedichten aan. Deze bijdrage wordt verzorgd in samenwerking met de stichting Dichter Bij Jou.  

Joop Visser & Jessica van Noord

Hij:  tekst, zang en gitaar, meer dan tien cd’s, treedt sinds 1975 op in binnen- en buitenland. O.a. meerdere keren op het Boekenbal, en de Nacht van de Poëzie. En op Poetry International. Zijn repertoire omvat meer dan 350 liedjes. Trad in de zestiger jaren op onder de naam Jaap Fischer. Zij: zang,  o.a. met hem op de Nacht van de Poëzie en voor Poetry International en op t.v. (VPRO Vrije Geluiden) en twee cd’s. Samen:  Zingen ze, in duet, zijn zeer Nederlandse repertoire. Met het nodige en onnodige gesproken woord ter ondersteuning of breking, danwel lering en vermaak. Hieronder liederen van hun cd’s ‘Voorleen’ en ‘Voormary’ en af en toe een meezinger voor de liefhebber.

Corinne van Opstal

Haar warme volle stem en flamboyante optreden zal voor een fenomenale sfeer zorgen op de gracht. Naast haar opera en musicalrepertoire zal Corinne een speciaal voor de Waterdagen geschreven lied vertolken.

Blaas of Glory

De stap van stoere hardrock naar oorstrelende akoestische pop is al niet gemakkelijk. Maar de vervolgstap van het podium naar de straat, die kan alleen door de heel groten worden gezet. Met zijn instrumentarium van sousafoon, dwarsfluit, klarinet, lyra, banjo, accordeon, wasbord, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en heel veel meerstemmige zang, blaast Haarmonie-orkest Blaas Of Glory klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock letterlijk nieuw leven in.

De Slechte Band

Traditiegetrouw zal ook De Slechte Band op een van de boten de grachten onveilig maken. De Slechte Band is een vijfkoppig Leids gezelschap dat Nederlandstalige eigen nummers en covers brengt met een originele Leidse tongval. Meer info op www.slechteband.nl.

Taiko groep onder leiding van John May

De bekende percussionist John May zal een spectaculair optreden verzorgen op de imposante Japanse Taikodrums aan boord van een boot.

Trefwoorden: Muziek, Sloepen, Talentenjacht, Waterdagen