Wolkers groepsarrangement van Groepswijzer.nl

Wolkers groepsarrangement van Groepswijzer.nl van Prokwadraat

Door: Prokwadraat  15-10-2008
Trefwoorden: Arrangement, Groepswijzer.nl, Tentoonstelling Lakenhal,

Het Leiden van Jan Wolkers

"Voor het standbeeld van Boerhaave bleef hij staan en keek omhoog naar die rustige gestalte die de wijsheid in pacht scheen te hebben. Daar moet ook maar eens een bom op flikkeren, dacht hij, terwijl hij tussen de platanen door de Boerhaavelaan inliep. Dat medische genie heeft ook geen ene sodemieter tegen de dood kunnen doen."
Zo denkt Eric van Poelgeest in het Leiden uit Kort Amerikaans, het tweede boek van Jan Wolkers. Vooral in het vroege werk van Wolkers spelen Leiden en Oegstgeest een belangrijke rol, zoals ook moge blijken uit de titel van het boek uit 1965: Terug naar Oegstgeest.
Aanvullend op de tentoonstelling in de Lakenhal biedt Groepswijzer.nl u een bijzonder Wolkers-arrangement. Na koffie met gebak brengt u een bezoek aan de Lakenhal om te genieten van de prachtige en verrassende expositie. Na een uur haalt onze gids u op voor een wandeling door het Leiden van Jan Wolkers. Waar was die plek waar Wolkers zijn stille hulde bracht aan Rembrandt (De Walgvogel)? Waar wierp de jonge Wolkers, uitgemaakt voor Lord Wanhoop, zijn vlinderdasje in het water (Terug naar Oegstgeest)? Waar verschool Eric van Poelgeest zich voor een Duitse razzia (Kort Amerikaans)?
Zo treft u in levende lijve al die plekken, die vereeuwigd zijn in de beroemde boeken van één van Nederlands grootste schrijvers.

Inclusief: koffie met gebak, toegang tot De Lakenhal, wandeling o.l.v. een gids, lunch
Duur: ca. 4 uur
Prijs: € 32,- p.p. excl. BTW
Aantal personen: minimaal 10 personen
Wilt u terug naar Oegstgeest? Wij bieden ook een begeleide fietstocht langs Wolkers-plekken in Leiden en Oegstgeest. Prijzen op aanvraag.
Meer informatie:
www.groepswijzer.nl
[email protected]
Telefoon: 071-5235530

Trefwoorden: Arrangement, Groepswijzer.nl, Tentoonstelling Lakenhal,