Studenten Amerikaanse universiteit: Nederlanders ondankbaar

Studenten Amerikaanse universiteit: Nederlanders ondankbaar van Webster University

Door: Webster University  26-11-2008
Trefwoorden: Studenten, Kalkoen, Dankbaarheid

Nederlanders zouden best wat dankbaarder mogen zijn voor zaken die hier goed geregeld zijn, zoals toegang tot onderwijs, het zorgstelsel en de democratie. Dat zeggen studenten van de Amerikaanse Webster University in Leiden in een enquête ter gelegenheid van Thanksgiving Day, dat morgen gevierd wordt.

Met name de laagdrempeligheid van het Nederlandse onderwijs zou volgens de studenten meer waardering mogen krijgen. Daarnaast zien zij het sociale zekerheidsstelsel en de vrijheid van meningsuiting als zaken waar de Nederlander dankbaarder voor zou mogen zijn. Opvallend is dat de ooit zo geprezen Nederlandse tolerantie door hen nauwelijks wordt genoemd als verworvenheid waarvoor men dankbaarder zou moeten zijn.

Aan het kleinschalige onderzoek deden studenten van twaalf verschillende nationaliteiten mee. Wat hun eigen leven betreft zeggen zij het meest dankbaar te zijn voor hun relaties met familie en vrienden. Daarbij valt het hoge percentage mannelijke studenten (ruim 84 procent) op dat dit aangeeft. Vrouwelijke studenten tonen zich meer dan mannen dankbaar voor hun goede gezondheid. Iets meer dan de helft van de respondenten zegt tevens dankbaar te zijn voor de verkiezing van Barack Obama als president van de Verenigde Staten.

Thanksgiving Day
In de VS is het gebruikelijk dat op Thanksgiving Day, na een traditioneel diner met kalkoen, cranberrysaus en pompoentaart toe, iedereen aan tafel zegt waar hij of zij het meest dankbaar voor is. Deze feestdag op de vierde donderdag in november is ontstaan vanuit de traditie op het Amerikaanse platteland om God te bedanken voor de oogst. Hoewel de Nederlanders zich volgens de ondervraagde studenten dankbaarder zouden mogen opstellen, vindt slechts een klein deel van hen het een goed idee om Thanksgiving Day ook hier in te voeren.

Webster University
Webster University in Leiden is de enige Amerikaanse universiteit in Nederland. De universiteit heeft een zeer gevarieerd studentenbestand, met studenten van over de hele wereld. Er zijn echter ook veel Nederlanders die vanwege het internationale karakter voor Webster kiezen. Bijvoorbeeld voor de opleiding International Business & Management Studies. Deze is volledig geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Einde persbericht.

Trefwoorden: Amerikaanse Studenten, Amerikaanse Universiteit, Dankbaarheid, Kalkoen, Nederlanders Ondankbaar, Ondankbaar, Studenten, Thanksgiving, Webster University,

Contact Webster University

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share