Nieuwe opdrachten voor Fugro Pelagos in VS

Door: Fugro  14-09-2006
Trefwoorden: Portfolio

Fugro Pelagos Inc, een Amerikaanse werkmaatschappij van Fugro N.V., gaat diverse opdrachten uitvoeren voor NOAA (National Oceanic and Athmospheric Administration), een onderdeel van de US Department of Commerce. De eerste werkopdracht behelst in 2006/2007 uit te voeren hydrografisch onderzoek in diverse wateren van Alaska met gebruik van multi-beam echo-sounder systemen. Met de resultaten van dit onderzoek wil NOAA de achterstand inlopen die is ontstaan bij het in kaart brengen van de VS-wateren. De opdracht heeft een waarde van USD 10,6 miljoen.
Daarnaast is Fugro Pelagos begonnen met de uitvoering van een sonar scan om de als gevolg van orkanen overgebleven wrakstukken in de ondiepe wateren van de Golf van Mexico voor de kust van Alabama in kaart te brengen. Deze opdracht vertegenwoordigt een waarde van USD 2,5 miljoen.
Beide werkopdrachten maken deel uit van de in 2005 aangekondigde raamovereenkomst met een duur van vijf jaar en een maximale waarde van USD 50 miljoen. Fugro Pelagos Inc heeft verder een nieuwe opdracht verworven van NOAA om in de gehele Verenigde Staten hydrografische onderzoeken vanuit te lucht uit te voeren, met behulp van lasertechnologie (LIDAR). Hiervoor is een contract afgesloten met een duur van drie jaar en een waarde van USD 30 miljoen. De opdrachten zullen worden uitgevoerd vanuit de kantoren van Fugro Pelagos in Anchorage (Alaska); Stennis (Mississippi) en Honolulu (Hawaii).

Trefwoorden: Portfolio

Contact Fugro

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share