Wie is Jezus Christus? Waarom wordt Jezus Gods ’eerstgeboren’ Zoon genoemd?

Wie is Jezus Christus? Waarom wordt Jezus Gods ’eerstgeboren’ Zoon genoemd? van Bijbelradio

Door: Bijbelradio  11-10-2008
Trefwoorden: Auto, Concert, Rock

Wie is Jezus Christus? Waarom wordt Jezus Gods ’eerstgeboren’ Zoon genoemd? Waarom wordt hij „het Woord” genoemd? Waarom kwam Jezus als een mens naar de aarde? Waarom verrichtte hij wonderen? Wat zal Jezus in de nabije toekomst doen?
1. Jezus leefde in de hemel als een geestelijk wezen voordat hij naar de aarde kwam. Hij was Gods eerste schepping, en wordt dan ook de ’eerstgeboren’ Zoon van God genoemd (Kolossenzen 1:15; Openbaring 3:14). Jezus is de enige Zoon die door God zelf werd geschapen. Jehovah gebruikte de voormenselijke Jezus als zijn „meesterwerker” bij het scheppen van alle andere dingen in hemel en op aarde (Spreuken 8:22-31; Kolossenzen 1:16, 17). God gebruikte hem ook als Zijn voornaamste woordvoerder. Daarom wordt Jezus „het Woord” genoemd. — Johannes 1:1-3; Openbaring 19:13.

2. God zond Zijn Zoon naar de aarde door zijn leven over te brengen naar de schoot van Maria. Jezus had dus geen menselijke vader. Daarom erfde hij geen zonde of onvolmaaktheid. Er waren drie redenen waarom God Jezus naar de aarde zond: (1) Om ons de waarheid omtrent God te onderwijzen (Johannes 18:37), (2) om een volmaakte rechtschapenheid te bewaren, en zo een model te verschaffen dat wij kunnen volgen (1 Petrus 2:21), en (3) om zijn leven te offeren om ons te bevrijden van zonde en dood. Waarom was dit nodig? — Mattheüs 20:28. ...
Voor het volledige bericht en evt. videobeelden zie deze site. http://bijbelradio.bravejournal.com  
Actrice Zangeres tv ajax CD of DVD Albumradio. film single entertainment comedy acteur. Concert auto rock, festival pop rapper. Psv zanger.

Trefwoorden: Auto, Concert, Rock

Contact Bijbelradio

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share