Koelinstallatie via bus met Sercom klimaatcomputer gekoppeld

Koelinstallatie via bus met Sercom klimaatcomputer gekoppeld van Sercom Regeltechniek

Door: Sercom Regeltechniek  21-05-2007
Trefwoorden: Koelinstallatie, Sercom, Kasklimaatkoeling

Koelinstallatie via bus met Sercom klimaatcomputer gekoppeld.
 
Een samenwerking tussen SERCOM Regeltechniek B.V. en Wilk van der Sande heeft geleid tot een primeur in de glastuinbouw. Als eerste kunnen koelinstallaties van Wilk van der Sande met een bus systeem worden gekoppeld
aan Sercom klimaatcomputers. De grootste voordelen van een dergelijke koppeling zijn meer overzicht en een betere afstemming van de koeling op het kasklimaat wat weer tot energie besparingen leidt.

De koelinstallatie beschikt daarvoor via de bus over gegevens van het weerstation en van het kasklimaat in de verschillende afdelingen. Op zijn beurt geeft de koelinstallatie metingen, statussen en alarmen door aan de
klimaatcomputer. Via de normale programma's worden deze gegevens getoond en verwerkt tot grafieken en periode overzichten.

Uniek is dat de bus, die beide systemen met elkaar verbindt, tegen inductie en blikseminslag is beveiligd door middel van lichtgeleidingskabel. Het eerste project waar deze koppeling is gerealiseerd is het nieuwe phalaenopsis bedrijf van Stolk flora aan de Albert van 't Hartweg in Bleiswijk.

Voor meer informatie kunt u ons telefonisch bereiken via 0252 -41 65 30 of via e-mail: sales@sercom.nl
 
De Sercom website  www.klimaatcomputer.nl geeft u ook aanvullende informatie aangaande de koppeling van de koelinstallatie via bus met Sercom klimaatcomputer.

SERCOM Regeltechniek B.V.
Heereweg 9
2161 AB  Lisse

 
foto: Koelinstallatie nieuwe phalaenopsis bedrijf van Stolk flora aan de Albert van 't Hartweg in Bleiswijk
foto: Jeroen van Haarlem.

Trefwoorden: Kasklimaatkoeling, Koelinstallatie, Sercom,