Nieuwe kogelinsteekstiften

Nieuwe kogelinsteekstiften van Systomatic

Door: Systomatic  30-01-2006
Trefwoorden: Industrie, Kogelinsteekstiften

Nieuw in het assortiment van Halder, in Nederland vertegenwoordigd door Syst-O-Matic, zijn twee typen kogelinsteekstiften. Het eerste model is uitgerust met een hijsoog en het andere model is voorzien van een ergonomisch vormgegeven handgreep annex bediening. Beide modellen zijn een uitbreiding op het bestaande assortiment kogelinsteekstiften van Halder.
Een assortiment dat speciaal is ontwikkeld voor het fixeren van werkstukken, het snel monteren van armaturen of podialampen of het in hoogte verstellen van werktafels. In totaal bevat het programma kogelinsteekstiften van Halder nu 10 verschillende modellen. Het model met het hijsoog is geschikt voor het hijsen en vergrendelen van matrijzen tot maximaal 480 kg per kogelinsteekstift. Met behulp van een bovenloopkraan kan het werkstuk vervolgens worden opgepakt en verplaatst. Om snelle montage en demontage mogelijk te maken is bij dit type kogelinsteekstift gekozen voor het druk/klik-in-principe. In- en uitschroeven, zoals bij conventionele oogbouten, is bij deze kogelinsteekstiften niet meer nodig. Met uitzondering van de aluminium draaiknop, is deze TUV-goedgekeurde kogelinsteekstift met hijsoog helemaal vervaardigd van gefosfateerd staal. De lengte kan naar keuze variëren van 15 tot 75 mm.
Afhankelijk van de uitvoering en de maximaal toegestane belasting beschikt deze insteekstift over 2 of meer (arreteer-)kogels. Het tweede nieuwe model kogelinsteekstift is gemaakt om snel bepaalde zaken te kunnen vastzetten. Denk bijvoorbeeld aan gewichten van fitnessapparaten, valbeveiligingen voor liften voor oudere mensen, schokdempers en spoilers in de autosport, alsmede voor het maken van scharnierpunten.
Standaard wordt dit model kogelinsteekstift geleverd in de kleur grijs/oranje. Bij voldoende afname zijn andere kleuren op aanvraag mogelijk. Optioneel kan een bevestigingskoord worden meegeleverd zodat de insteekstift altijd in de buurt van de toepassing hangt. De lengte van deze kogelinsteekstift kan uiteenlopen van 10 tot 80 mm en de maximaal toegestane afschuifbelasting bedraagt 257 kN. Voor beide hierboven genoemde modellen kunnen de benodigde gaten worden geboord met een H11-passing.

Trefwoorden: Industrie, Kogelinsteekstiften