Syst-O-Matic krijgt alleenvertegenwoordiging Mahr

Door: Systomatic  03-04-2006
Trefwoorden: Industrie, Kogelkooien, Precisiekogelgeleidingen,

Onlangs heeft Syst-O-Matic, gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verkopen van optische, mechanische, pneumatische en pneumo-hydraulische componenten en systemen, officieel de alleenvertegenwoordiging gekregen voor de Benelux van Mahr precisiekogelgeleidingen.

Een programma met ruim 800 verschillende producten. Deze spelingvrije en smeringvrije precisiekogelgeleidingen van Mahr onderscheiden zich doordat ze geschikt zijn voor het tegelijkertijd uitvoeren van radiale en axiale bewegingen, beschikken over zeer lichte loopeigenschappen, een extreem lage wrijving hebben en geschikt zijn voor hoognauwkeurige bewegingen in het micronbereik. Standaard worden alle precisiekogelgeleidingen uit het programma uitgerust met staalkogels ISO 3290, ‘grade 5’. Optioneel zijn ook kogels in afwijkende materialen leverbaar, zoals RVS, PEEK of keramiek.

De kogelkooien zijn te leveren in een messing of een kunststof uitvoering. Afhankelijk van de toepassing is het ook mogelijk om de precisiekogelgeleidingen volledig op klantspecificatie te vervaardigen. Wanneer gekozen wordt voor deze optie dan gekozen worden uit een ruim assortiment assen, bussen en kogelkooien. De geharde en geslepen assen zijn leverbaar met een diameter van 3 tot 50 mm en een lengte van 30 tot 400 mm. De rondheid van de standaard assen is kleiner dan 1/3 ISO-IT3 en de rechtheid is kleiner dan 5 μm per 100 mm. Of al dan niet gekozen dient te worden voor een standaard voorspanning of een voorspanning op klantspecificatie is afhankelijk van de geselecteerde busdiameter.

De hardheid van de bussen en de assen ligt tussen de HRC 60 – 64. Afhankelijk van de busdiameter varieert de Rz-waarde van 0,5 tot 1,5 μm. Doordat bij Mahr wordt gewerkt met zeer nauwe producttoleranties, zijn de componenten te allen tijde uitwisselbaar. Alle precisiekogelgeleidingen uit het programma zijn geschikt voor omgevingstemperaturen tot maximaal 300° C. De onlangs uitgebrachte Mahr-catalogus is gratis aan te vragen via http://www.systomatic.nl.

Trefwoorden: Industrie, Kogelkooien, Precisiekogelgeleidingen,