Systomatic aanwezig op Techni-Show ‘06

Systomatic aanwezig op Techni-Show ‘06 van Systomatic

Door: Systomatic  20-02-2006
Trefwoorden: Bouw, Industrie, Constructie

Systomatic, gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verkopen van optische, mechanische, pneumatische en pneumo-hydraulische componenten en systemen, toont op de vakbeurs Techni-Show ’06 van 14 tot en met 18 maart aanstaande, de nieuwste ontwikkelingen van TOX Pressotechnik®, Schölly en Mahr.
Van TOX Pressotechnik wordt op de stand onder meer het nieuwe programma precisiepersen getoond, namelijk de kniefhefboompers, de tandheugelpers, de pneumatische pers en de hefboompers met pneumatische ondersteuning. Te zien van TOX® Pressotechnik is verder de TOX® drukvoegtechnologie. Een verbindingstechniek die speciaal is ontwikkeld om diverse soorten plaatmaterialen met elkaar te verbinden. Tevens is er op de stand aandacht voor pneumo-hydraulische krachtpakketten van TOX® Pressotechnik. Zo wordt onder meer een model getoond met een display voor het digitaal uitlezen van de kracht. Deze kracht kan op twee manieren worden bepaald, namelijk met behulp van een perskrachtsensor die aangebouwd is aan de zuigerstang van de cilinder of door het meten van de inwendige oliedruk in de cilinder.
Van Schölly presenteert Systomatic onder meer het nieuwste model Endofoon®. Een Endofoon® is een starre endoscoop met een houder voor een mobiele telefoon die speciaal ontwikkeld is voor het detecteren van eventuele problemen en/of beschadigingen aan leidingen, luchtverversings-kanalen en spouwmuren. Vermeldenswaardig bij het nieuwste model Endofoon® is dat de resolutie verbeterd is van 0,3 naar 1,3 Megapixels. Behalve de Endofoon® is van huize Schölly ook een fiberscoop en diverse starre endoscopen te zien voor non-destructief onderzoek. Een fiberscoop heeft, in tegenstelling tot een endoscoop, aan het einde een bestuurbare tip, die onder een hoek van 120 graden in vier richtingen kan worden gebogen. Daarnaast is van Schölly de draagbare Flexiscope MP 500 te zien. De Flexiscope MP 500 is een modulair opgebouwd beeldverwerkingssysteem, met een zeer nauwkeurige beeldverwerkingscamera, ingebouwd 6,4” TFT display, beide met een hoge resolutie, en een lichtbron. Van Mahr worden tot slot diverse precisiekogelgeleidingen gepresenteerd voor toepassingen waar nauwkeurigheid een vereiste is.

Standnummer: 11B.001

Trefwoorden: Beurzen, Bouw, Constructie, Industrie, Pneumatische Persen