AC Ryan introduceert de PlayOn! DVR HDMI Network Digital Video Recorder

AC Ryan introduceert de PlayOn! DVR HDMI Network Digital Video Recorder van 4U-Tech

Door: 4U-Tech  25-08-2008

De Playon Dvr biedt ruimte aan een sata2-harddisk, maar deze moet de gebruiker zelf plaatsen. Het apparaat beschikt niet over een eigen tv-tuner, maar kan video in mpeg2-formaat opnemen vanuit bronnen die via een rca-kabel aan de dvr worden aangeboden. De opnames, die op een harddisk of een usb-apparaat worden geplaatst, kunnen desgewenst verder worden bewerkt. Verder speelt het apparaat diverse populaire video- en audioformaten af, maar ondersteuning voor de weergave van hd-materiaal ontbreekt. Een hdmi-aansluiting is echter wel aanwezig.

Om media naar het apparaat te kunnen streamen is de Playon Dvr uitgerust met een 100Mbps-ethernetpoort en een losse, meegeleverde 54Mbps-wifi-module die via een van de twee beschikbare usb 2.0-poorten moet worden aangesloten. De dvr kan ook als een nas dienen en audio kan dankzij de optische en coaxiale spdif-poorten naar een versterker worden doorgestuurd. De Playon Dvr, die draait op Linux, is vanaf deze week verkrijgbaar bij 4U-Web voor € 149,95.

De PlayOn! wordt geleverd met afstandsbediening en tijdelijk ook met een AC Ryan HIFX Evolution HDMI 3.1 Kabel met een lengte van 1 meter.