König introduceert 2e generatie 5.8 GHz AV systeem

König introduceert 2e generatie 5.8 GHz AV systeem van 4U-Tech

Door: 4U-Tech  03-12-2008

De 2.4 GHz frequentie is vandaag de dag overvol geraakt door de overvloed aan draadloze apparatuur die gebruik maakt van deze frequentie. Hierdoor is het signaal gevoelig geworden voor storingen en interferentie. König bood hier al een oplossing voor met de succesvolle VID-TRANS500, een draadloze audio/video zender die via de 5.8 GHz frequentie werkt. Nu introduceert König de 2e generatie draadloze audio/video zender die via de 5.8 GHz frequentie werkt, de VID-TRANS510-KN.

5.8 Ghz frequentie
De VID-TRANS510-KN maakt gebruik van de 5.8 GHz frequentie om draadloos audio en video signalen door te sturen naar de ontvanger. Hierdoor wordt het signaal niet verstoord door andere draadloze apparatuur zoals WiFi netwerken, Bluetooth, draadloze telefoons en magnetrons die de 2.4 GHz frequentie gebruiken. Deze 2e generatie heeft daarnaast een nog stabieler signaal en is strak vormgegeven.

Gemakkelijk aansluiten
A/V apparatuur is gemakkelijk aan te sluiten op zowel de zender als de ontvanger via 3 RCA pluggen. Bovendien kan de originele afstandsbediening van het aangesloten apparaat gebruikt worden door de ingebouwde IR verlenger.

Met een bereik van 30 m binnenshuis kan zelfs de TV op zolder aangesloten worden op de DVD-speler beneden. Ook wordt de 5.8 GHz draadloze A/V techniek met de VID-TRANS510 een stuk betaalbaarder.

De versie met ingebouwde TV tuner (VID-TRANS575-KN) zal begin 2009 leverbaar zijn. In de loop van 2009 zullen er nog meer product introducties plaats vinden met 5.8GHz, waaronder de audio/video zender in een SCART plug.