Fluke 430-serie II

Fluke 430-serie II van Havé-Digitap BV

Door: Havé-Digitap BV  15-10-2012
Trefwoorden: Test- En Meetapparatuur, Have-digitap

Fluke introduceert de Fluke430-serie II driefasen-Power Quality Analyzers. Dit zijn de eerste instrumenten die met een gepatenteerd algoritme energieverspilling meten en de kosten daarvan kwantificeren. Zo helpt de Fluke 430-serie II het energieverbruik te reduceren en de prestaties en levensduur van elektromechanische apparatuur te verbeteren.

Voorheen konden alleen experts berekenen hoeveel energie er werd verspild als gevolg van problemen met de netvoedingskwaliteit; nutsbedrijven konden de kosten berekenen, maar de doorsnee elektricien kon het vereiste meetproces niet uitvoeren. Met de nieuwe, gepatenteerde Unified Power-functie van de 430-serie II kunnen elektriciens, installatiemonteurs, elektrotechnici, buitendienstmonteurs en energieconsultants met één enkel handheld instrument automatisch bepalen, hoeveel energie er wordt verspild en exact berekenen wat de extra kosten van het stroomverbruik zijn.

In het bijzonder kan met behulp van de Power Quality Analyzers van de 430-serie II bij commerciële en industriële installaties het effect van nieuwe energiezuinige, elektronisch aangedreven systemen worden bepaald, van verlichting tot motorregelingen tot HVAC-apparatuur. Terwijl deze nieuwe modellen minder energie verbruiken dan losstaande installaties, leiden zij tot grotere netvoedingsstoringen in het hele elektrische systeem, waardoor de energieverspilling als gevolg van harmonischen toeneemt en de totale potentiële energiebesparingen worden gereduceerd. De Fluke 430-serie II berekent de financiële kosten van die energieverspilling.

De populairste Power Quality Analyzer nu nóg beter

De instrumenten uit de 430-serie zijn vanwege hun gelijktijdige weergave- en registratiemogelijkheden reeds lang de populairste driefasen-Power Quality Analyzers op de markt. De geüpdate modellen van de 430-serie II bieden nu bovendien drie nieuwe meetfuncties alsmede hardware-, software- en firmwareverbeteringen. De nieuwe modellen hebben een geheugen tot 32 GB (standaard 8 GB), een verwisselbare SD-geheugenkaart en USB-connectiviteit voor het langer loggen van vermogen en energie en voor het sneller downloaden van gegevens. De kwaliteit van het scherm en de levensduur van de batterij zijn beide verbeterd en de begeleidende software is opnieuw ontworpen, om gebruikers meer mogelijkheden te bieden voor het analyseren van zowel de netvoedingskwaliteit als het stroomverbruik. Beide modellen voldoen volledig aan de strenge internationale norm IEC 61000-4-30 klasse A. Elk instrument kan systemen bewaken terwijl maximaal tien parameters van de netvoedingskwaliteit op één scherm worden weergegeven, en kan maximaal 150 parameters op 4 fasen gelijktijdig registreren, conform de norm EN50160. De instrumenten voldoen aan de veiligheidsspecificatie voor 600 V CAT IV/1000 V CAT III.

NIEUWE, gepatenteerde Unified Power-meetfunctie

Vanuit een algoritme dat voor het eerst door Vincente Leon en Joaquín Montañana van de polytechnische universiteit van Valencia in aanvulling op de IEEE-norm 1459 werd ontwikkeld, hebben ingenieurs van Fluke Corporation en wetenschappers van de universiteit van Valencia gezamenlijk de gepatenteerde Unified Power-functie van de 430-serie II ontwikkeld. Unified Power markeert de eerste keer dat een meetinstrument de mogelijk biedt om automatisch de door harmonischen en onbalans veroorzaakte energieverspilling te kwantificeren. Bovendien kan de gebruiker door invoer van de tarievenstructuur van het energiebedrijf zelfs de financiële kosten van de energieverspilling berekenen.

NIEUWE Inverter Efficiency-meetfunctie

De Inverter Efficiency-functie van de 430-serie II meet gelijktijdig het ingangs- en uitgangsvermogen van omvormers in zonne-energiesystemen, windturbines en ononderbroken stroomvoorzieningen (UPS), zodat de operator kan zien hoeveel elektriciteit de omvormer zelf verbruikt en of de omvormer efficiënt werkt. De metingen bieden operators de mogelijkheid om instellingen aan te passen of zich sterk te maken voor een vervangende eenheid. 

NIEUWE Power Wave-meetfunctie

Het model 435 is uitgerust met PowerWave. Dit is een snel registrerend systeem dat alle details van golfvormen en van RMS-spannings- en stroomwaarden van halve cycli weergeeft, zodat operators van motoren en generatoren de interactie gedurende schakelhandelingen kunnen meten. Hierdoor kunnen servicemonteurs van installaties en nutsvoorzieningen, elektrotechnisch installateurs en leveranciers van generatoren eenvoudig met één instrument metingen voor belastingsprofielen verzamelen, ter voorkoming van verkeerd op elkaar afgestemde motoren, aandrijvingen en belastingen en ten behoeve van opstarttests tijdens de inbedrijfstelling van motoren en generatoren .

De modellen uit de 430-serie II worden geleverd inclusief draagtas, Li-ion-batterijset met een bedrijfstijd tot tien uur per lading, stroomtangen, meetsnoeren met klemmen, batterijlader, USB-kabel, kleurlokalisatieset en PowerLog-software.

Trefwoorden: Have-digitap, Test- En Meetapparatuur,

Andere producten en diensten van Havé-Digitap BV

Kyoritsu 2300R TRMS AC/DC Stroomtang van Havé-Digitap BV thumbnail
20-12-2016

Kyoritsu 2300R TRMS AC/DC Stroomtang

De Kyoritsu 2300R is een zeer compacte True RMS AC/DC stroomtang tot 100A.


Kyoritsu 2434 Lekstroomtang van Havé-Digitap BV thumbnail
20-12-2016

Kyoritsu 2434 Lekstroomtang

Kyoritsu 2434 Lekstroomtang: compact, nauwkeurig & voordelig


Havé-Digitap verlicht magazijn Montapacking van Havé-Digitap BV thumbnail
03-05-2016

Havé-Digitap verlicht magazijn Montapacking

Havé-Digitap verlicht magazijn Montapacking.


Havé-Digitap organiseert Power Quality seminars van Havé-Digitap BV thumbnail
12-01-2016

Havé-Digitap organiseert Power Quality seminars

Tijdens de Power Quality seminars van Havé-Digitap leren de deelnemers zowel de theorie als het gericht toepassen van de beschikbare Power Quality test- en meetapparatuur. Er wordt zowel een basis seminar als een training voor gevorderden georganiseerd.


01-12-2015

Havé-Digitap start met verhuur test- en meetapparatuur

Voor een allround elektrotechnisch specialist is het niet altijd mogelijk om voor alle metingen de juiste test- en meetapparatuur aan te schaffen. Daarom is Havé-Digitap gestart met de verhuur van test- en meetapparatuur.


Havé-Digitap introduceert LED portiekverlichting van Havé-Digitap BV thumbnail
12-10-2015

Havé-Digitap introduceert LED portiekverlichting

Havé-Digitap introduceert LED portiekverlichting


Havé-Digitap realiseert energiebesparing bij Restaurant Kampanje van Havé-Digitap BV thumbnail
15-09-2015

Havé-Digitap realiseert energiebesparing bij Restaurant Kampanje

Havé-Digitap realiseert energiebesparing bij Restaurant Kampanje


30-06-2015

Fluke 721Ex precisie-drukkalibrator

De Fluke 721Ex precisie-drukkalibrator is het ideale instrument voor gasoverdrachttoepassingen in potentieel explosieve atmosferen.


30-06-2015

Online kennisplatform over preventief onderhoud

Nieuw online kennisplatform over preventief onderhoud


Air-Parts en Havé-Digitap steunen Punch Powertrain Solar Team van Havé-Digitap BV thumbnail
02-06-2015

Air-Parts en Havé-Digitap steunen Punch Powertrain Solar Team

Air-Parts en Havé-Digitap steunen Punch Powertrain Solar Team


Sonel LXP-10 van Havé-Digitap BV thumbnail
11-05-2015

Sonel LXP-10

Havé-Digitap introduceert lichtsterkte meter voor LED verlichting.


Havé-Digitap steekt energie in uw energieverbruik van Havé-Digitap BV thumbnail
04-05-2015

Havé-Digitap steekt energie in uw energieverbruik

Havé-Digitap steekt energie in uw energieverbruik


Gevoelige lichtsterkte meter met groot geheugen van Havé-Digitap BV thumbnail
04-05-2015

Gevoelige lichtsterkte meter met groot geheugen

Sonel LXP-1 is een gevoelige lichtsterkte meter met groot geheugen


Havé-Digitap breidt uit met trainingscentrum van Havé-Digitap BV thumbnail
24-11-2014

Havé-Digitap breidt uit met trainingscentrum

Havé-Digitap breidt uit met trainingscentrum.


24-11-2014

Fluke Specials belicht de nieuwste producten en aanbiedingen

Fluke Specials belicht de nieuwste producten en aanbiedingen.