Fluke breidt zijn 430-serie Power Quality Analyzers uit met een nieuw model

Door: Havé-Digitap BV  20-06-2006
Trefwoorden: Installatie, Industrie, Fluke 435

De nieuwe Fluke 435 Power Quality Analyzer voldoet geheel aan IEC 61000-4-30 klasse A, heeft meer geheugencapaciteit en een uitgebreidere meetfunctie, plus een door de gebruiker configureerbare logfunctie. Fluke heeft ook geavanceerde meetfuncties toegevoegd aan de populaire Fluke 434 Power Quality Analyzer. Beide driefase Power Quality Analyzers zijn ontworpen om de gebruikers te helpen problemen met voedingen sneller, veiliger en met meer detail vast te stellen met on-screen weergave van trends en geregistreerde gebeurtenissen, zelfs terwijl de registratie op de achtergrond gewoon doorgaat.

Geavanceerde probleemoplossing met de allerhoogste nauwkeurigheid
De nieuwe Fluke 435 driefase Power Quality Analyzer heeft een spanningsnauwkeurigheid van niet minder dan 0,1% en een optionele GPS-tijdsynchronisatie, waardoor hij geheel voldoet aan de norm IEC 61000-4-30 klasse A. Fluke heeft de geheugencapaciteit verdubbeld en een door de gebruiker configureerbare logfunctie toegevoegd, waardoor de Fluke 435 eenvoudig op iedere testvoorwaarde ingesteld kan worden. Het geheugen kan maximaal 100 op alle vier de fasen gemeten parameters opslaan – of 400 parameters in totaal – op door de gebruiker gedefinieerde intervallen. Met de meegeleverde Fluke Power Log software kunnen de gebruikers gemakkelijk gelogde gegevens bekijken en rapporten genereren.

Daarnaast kan de Fluke 435 op de netspanning gesuperponeerde signalen meten, waardoor de gebruikers de interferentie van regelsignalen met rimpel bij specifieke frequenties kunnen meten. Het instrument wordt geleverd met vier flexibele stroomtangen voor 3000 A met de veiligheidsspecificatie 600 V CAT IV die door het instrument gevoed worden, zodat er geen batterijen meer nodig zijn. De Fluke 435 wordt geleverd compleet met een nieuwe robuuste draagtas op rollen.

Beide 430-serie analyzers voldoen aan de nieuwe IEC-normen voor flicker, harmonischen en netvoedingskwaliteit, voor het gemakkelijk opsporen en verhelpen van problemen met driefase- en éénfase-stroomverdeelinrichtingen. De gebruikers kunnen trends in real time analyseren met de cursors en de zoomfunctie, terwijl de registratie op de achtergrond gewoon doorgaat. Deze serie heeft nu uitgebreidere bedradingsconfiguraties met meetfuncties met 2 en 2,5 elementen, een hogere resolutie van 0,001 Hz en ondersteunt GPS-tijdsynchronisatie volgens IEC 610000-4-30 met de optionele GPS430-module.

De verbeterde 430-serie analyzers heeft tevens een hogere fasehoekresolutie van 0,1 graad gerelateerd aan L1/A-spanning en een faserotatie-indicator. Door de duidelijke weergave van de faserotatierichting kunnen de gebruikers eenvoudig controleren of een aansluiting juist is. De Fluke 434 en Fluke 435 Power Quality Analyzers voldoen aan de veiligheidsspecificaties 600 V CAT IV en 1000 V CAT III.

De nieuwe Fluke 435 wordt geleverd met een draagkoffer op rollen, vier door het instrument gevoede flexibele stroomtangen, vijf meetsnoeren met krokodillenklemmen, een batterijlader en een BP190 NiMH oplaadbare batterij (reeds in het instrument geplaatst en met een gebruikstijd van 7 uur in opgeladen toestand). Het instrument wordt geleverd inclusief FlukeView analysesoftware, PowerLog-software, een optische USB-kabel, een kleurlokalisatieset, een gedrukte beknopte handleiding en een cd met de gebruikershandleiding. Er is een upgradeset leverbaar voor de Fluke 434, waarmee dit instrument kan worden uitgebreid met een logfunctie, een meetfunctie voor op de netspanning gesuperponeerde signalen en flexibele door het instrument gevoede stroomtangen, zoals die standaard worden meegeleverd met de Fluke 435.

Trefwoorden: Fluke 435, Industrie, Installatie,