Nieuwe motorstarter Allen-Bradley

Door: Havé-Digitap BV  16-05-2006
Trefwoorden: Industriële Automatisering

Ze zijn ontworpen voor een uiteenlopend aantal toepassingen die een nauwkeurige snelheidsregeling nodig hebben, zoals voor goederenafhandeling, lopende banden, sorteermachines, extruders, lieren, vullijnen en pompen. Als onderdeel van de Allen-Bradley On-Machine serie zijn ze bijzonder geschikt om dicht bij motoren te plaatsen, want er is geen additionele behuizing of bescherming nodig.

De combinatie van het kostenbesparende On-Machine ontwerp en de mogelijkheid om de snelheid van de motor en het koppel te sturen, vergroot het aantal geschikte toepassingen voor de ArmorStart enorm. De ArmorStart is met haar robuuste IP67 behuizing ook in moeilijke toepassingen en omgevingen met een overvloed aan water betrouwbaar. Additionele flexibiliteit wordt geleverd door de vier in- en twee uitgangen voor monitoring en bediening op afstand, plus een optioneel toetsenbord voor lokale start/stop bediening van de motor.

Het apparaat kan gebruikt worden met uiteenlopende motoren: van 0.37 tot 4 kW, ook voor het veranderen van de draairichting met een spanningsbereik van 200 tot 460 volt. De in de fabriek geïnstalleerde opties zijn o.a. een toetsenbord met een jog bediening, een remchopper, een EMC-filter, een hoofdschakelaar met kortsluitbeveiliging, en een afgeschermde motorkabel met connector.

Daarnaast maken de vooraf geteste kabel connectoren snelle montage mogelijk en wordt het storingzoeken vergemakkelijkt, doordat het nu mogelijk is om op een effectieve wijze problemen te lokaliseren en een starter of de I/O ter plaatse te vervangen.

Voor meer informatie of advies, kijk op www.have-bv.nl of bel: (0184) 64 23 43.

Trefwoorden: Industriële Automatisering